Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení ext.HDD

Od: sinner odpovědí: 7 změna:

Zdravim , mám OS win 7 64bit a k připojení tohoto Hdd lan-shop.cz/...

použivám USB to jde bez problemu, ale pokud připojím přes e-sata tak ho PC nenajde . Vše v BIOSU mam na AHCI . Pokud nechám EXterní HDD zapnutý a udělám restart. Po proběhnutií BIOSUse ukáže hláška CHYBA DISKU. Externí vypnu a OS naběhne. Ted jsem přišel na to že jediná cesta je uvest PC do režimu spanku zapnout EXterní disk-spustit PC a sytem ho najednou najde . Co mam blbě? zakladni deskaje ga790XTA-UD4. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

2x

Nemáš boot nastavenej na tento e sata disk. Někdy je vhodné vypnout externí HDD v biosu win si ho pomoucí ovladačů najdou a namoutí.

sinner
hodnocení

pod čím ho mam v BIOSu hledat?

juldab*

nejdřív si nastav boot sekvencijaá mám jako první usb pak cd a potom určitej hdd.Zkus vypnout použít jiná zařízení nebo tak nějak, Ten esata ředič máš na MB tak tam bude jako nějaké další zařízení. Pokud máš PCI kartu tak v biosu nebude ale karta bude mít BIOS svůj. Na jeho zpuštění byvaj spec programy např na nastavení RAIDU atd

doplněno 19.04.11 00:31:

takta MB má esata na sobě zkus si ztáhnou t všechny ovladače utility a bios gigabyte.com/... a zkoušej já osobně tuto MB neznám

sinner
hodnocení

Všechny ovladače mam , v tom není problém. Jen mam tušení, že asi je něco blbě v BIOSu ...

juldab*

Někde tam najdeš boot sekvenci.

sinner
hodnocení

Tak ted při spustení PC najede,ale OS externí disk nevidí . Dám počitač do ražimu spánku-spustím a najednou ho najde *nevi*

juldab*

Viděl jsem nějakej program kterej dělal mount jako v linuxu někde ho mám budu muset pohledat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]