Ahoj..potřeboval bych poradit , zda je možné zvýšit nějak výkon ( výpadky paketů) v síti wifi 2,4 Ghz. Na klienta se ale nedostanu neboť obvyklá adresa je zřejmě providerem blokovaná...je nějaká šance?..Net chodí docela ok, ale většinou v noci nebo ráno..odpoledne mi na kontinuální ping na proti anténu zaznamenává výpadky...provider samozřejmě dělá že je to vše ok.. Mám zapojeno: Anténa 15 ´db, router,síťový kabel , síťovka v PC. Nutno podotknout, že mám koax k routeru nastaven ( spojen) prodlužkou ( ale předepsanou) v délce to činí asi 5 m koaxu celkem...explorer mám ver.7 . stránka zamrzne a musím znovu pustit..štve to a dost..díky moc za případnou radu..
Klientem myslíš co? APčko? na to by ses tedy dostat měl páč kdyby náhodou byla adresa blokovaná tak by ti taky nešel net... Podle mě spíš je IP jiné než myslíš a nebooo máš blokováno ale ne ISP ale svojim firewallem
Pokud jde o sekání IE tak se mi nezdá že je to výpadkem a pokud jo tak je ten IE7 dooost blbej,zkus Operu
Jo a ten koax...no každej spoj ať sebelepší je špatný, čili pokud je to možné zkus to bez prodlužky
paja*
Díky, nedostanu se do základního nastavení Ovislinku tj. nastavovací parametry tak jak se dělají prostřednictvím net stránek. Tam se prostě nedostanu a myslím že je to logicky blokováno providerem (to by si tam každý nastavoval co chce) nebo ne? Komunikace mezi anténou na straně providera funguje, ale jakmile se chci dostat na nastavení ovislinku tak to nejde. Veškeré parametry tudíž nezměním..Operu jsem zkoušel - je asi lepší, ale výpadky má také - nejlepší na ty výpadky je Mozzila která tak často nevypadává..tak nevím co s tím...
No já nevim jak tam lezeš (kde jsi zjistil adresu) ale klasicky se routery blokuji heslem,nevim proč by si ISP dával práci s nějakou blokací IP, jedině pokud tento router umožňuje přístup jen s určitích MAC adres tak to by byla ta tvá blokace... Zkrať alespoň dočasně ten koax (vyhoď prodlužku), urguj ISP ať s tim něco provede nebo nějakou adekvátní domluvu-sleva z nefunkčnosti...ale ještě než do něj budeš rejpat...jsi si jistej že to padání/mrznutí prohlížečů neni náhodou zaviněno virama,tzrojanama,spywarem či nabořenou instalací woken?
a tady je z toho článku ta adresa: 192.168.100.252
Myslím že to je univerzál IP adresa a pak už by se tam měli ty parametry dát nastavit ne?..Když vlastně jsem přihlášenej a dostanu se na klienta tak už se mi zobrazí parametry mého nastavení routeru...teda to si myslím..já se však na tuto adresu vůbec nedostanu. Prodlužku zrušit nemohu protože bych jedině musel dát router k anténě a to je přímo nad ulicí a není to zas tak vysoko..nenechavci jsou všude a počasí asi routeru taky moc nesvědčí..Zkusím udělat ještě stěnu z plechu za anténu, aby případné rušení zezadu neprolézalo.. Bylo by pro mně ale určitě lepší zkouknout co je na routeru vůbec teda nastaveno, ale jak když se tam na něj nedostanu?...děkuji moc..
paja*
jsem ještě zapomněl, že PC je OK bez virů kontrolováno 4 antiviráky a nic jinak chodí ok...jo a nastavení Ovislinku 5450 je stejné jako 5460...(to jen kvůli návodu na té IP adrese)...jak se tam teda dostat?..co dělám špatně?
paja*
Ještě maličkost...Přímo na svojí IP adresu se nedostanu..chce to po mně jméno a heslo...a nevím teda jaké, ale zřejmě to zahesloval provider..
čéče takže 1) ta ip adresa universální neni, nastavíš si jakou chceš a ani bych řekl že to neni defaultní adresa po koupi... 2) po tobě to chce heslo? A jen tak čistě teoreticky jsi si jistej že je to IP tvého pc a ne routeru? Na svuj vlastní pc by to totiž heslo nechtělo, to bys musel mít hodně zajímavě nastaveno... takže jednoduše, router je zaheslován,ty k němu nemáš přístup čili ať si to vyřeší ISP páč ty nemáš co řešit asi tak bych to řekl ne? Schválně koukni v pc do nastavení sítě jak máš vyplněné IP adresy...
laden*
připojení na net pres wifi: ke klientovi se montuje antena,AP.AP se propojí s PC a nastaví se AP a síť aby jel internet.po nastavení to každý správný provider zahesluje aby jsi se v tom neštoural a pak jim nevolal, že ti to nejede nebo aby se ti tam nedostal na nastavení někdo z venku.jeste se to delá také z důvodu aby jsi tam nemohl připojit další PC,když je poskytovatel na prachy a chce další prachy za připojení dalšího pc. Nevím co by jsi tam chtel nastavovat aby ti to jelo lepe! Problém spíš bude v příjmu signálu.nejspiš tam budou výpadky. pust si ping na www.seznam.cz s parametrem -t , nech to jet cca 15 min. pak dej Ctrl+c,tím ping ukončíš a uvidíš kolik paketů se ztratilo a kolik je to procent. do 7% je to ještě v pohodě.
jasne ze routru pridelil isp jinou adresu nez je nastavena po koupi.musel ten router sesitovat s ap.ztahni si pingploter,napinguj seznam.cz treba a ukaze ti to celou trasu a prvni bod je tvuj router voe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.