Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívaní Základní Desky

Od: jope odpovědí: 44 změna:

Čau, mam otázku, když zapnu PC hlásími hlásič teploty 76°C(+-). Nejspíš de o grafickou kartu, stači sáhnout na chip a je horky, jak něco, že prst bych nanim moc dlouho neudržel. To by až tak nevadilo, ale když zapnu na PC hru, tak se mi comp sekne. Dříve sem hrál hru uplně v pohodě, ale pak mi odešel HD, koupil jsem si nový. Nevíte čím to může být? Já si mislím že je to tou teploutou, ale dřive mi šlo vše v poho. Pls poraď te.

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teplota grafiky za provozu může dosáhnout i 100°C a možná i více. Nicméně tobě se patrně nechladí. Máš na grafické kartě pasivní chlazení ne bo je tam větráček? Točí se, není zanesený prachem? To samé na procesoru...

jope
hodnocení

Nevim co si otom větráčku mam myslet, chvíli se točí, ale pak přestane. Jinak mám na chipu ještě žebra, ale jak sem říkal předtím šlo vše v poho.

Pak se asi zasekává a jeho ložisko bude zanesené prachem. Dá se to vyčistit nebo větráček nahradit novým. A nehrál jsi si náhodou s PC s regulací otáček?

jope
hodnocení

Nn, ani nevim jak se to děla. Větráček vyčistí, ale musiš mi řict jak :). Ale ten větráček tam stejnak neni(nebyl) připevněný, můžu ho tam upevnit, je tam navolno. Jinak může to byt Windowsem?

jope
hodnocení

Jinak ještě, měl sem tam připojenou grafiku slabší a hra mi jela. U té grafiky co mám tak ta hra nenačte ani do menu, seknese u přesýpacích hodin.

Hry jsou na grafiku náročné, zatím bych to viděl na ni než na operační systém. Můžeš se vložit obrázek s tím "uvolněným" ventilátorem?

sinner

Ahoj šlo by dat info. nebo fotku o jakou graf. jde?V nouzi jde vetrak s citem oprášit třeba štetečkem i když zanesenej tak aby se zadrhaval to by tě snad taky napadlo ho pročistit. :). A když jsme u toho napiš celý komp. hlavně výkon zdroje . Aby na slabší jel a na silnější ne.?

jope
hodnocení

jope
hodnocení

Sry za ten fail a to rozlišení.

sinner

*ee*bylo by dobry se podivat co jsi dal za fotky...teda u mme by to bylo malé i do mobilu:)

toshibman*
13.04.11 22:00

to jo :D

Z těch pidi obrázků toho moc poznat není, ale troufám si tvrdit, že ti ten chladič od grafické karty odpadl. Takže se bude muset karty vyndat z PC a větráček se připevní tam, kam má.

jope
hodnocení

Nj 2Mp, jinak ale ten chladiš nechladi. Ale před tim teš nechladil a vše šlo v pohodě.(A ještě, když to budu čistit štětečkem nestanese tam vyboj?)

jope
hodnocení

Prachu je tam dost a na první fotografii je vidět, že te chladič opravdu odpadl. Podle všeho by měl být přišroubován na tom zeleném pasivu. Štětec použít můžeš anebo tlakový vzduch.

jope
hodnocení

Tak už je to oprášené, ale ten větráček je divny, on se 1 sekundu vrtěl super a pak zase přestal. Jinak jak nastavím otáčky? Když se nehybe, tak nemá cenu ho tam přidělávat, připojeny je.

Pokud je to ATI, dá se nastavit ruční ovládání otáček ventlátoru v ovladačích grafické karty. Pokud je ale větráček zakouslý, bude se muset pořídit v obchodě druhý a vyměnit ho. Pokud vyčištění stávajícího nepomůže.

jope
hodnocení

Mam nvidiu, ale jak se ten větráček čistí?

Vyfoukat a mechanicky očistit od prachu a pak vyzkoušet, jestli se lopatky volně otáčí a nedrhnou. Za provozu se dá vyzkoušet připojením přes redukci na Molex konektor v PC nebo na příslušný konektor na základní desce pro větráčky určený. Bývá označená jako SYS FAN napříkald.

jope
hodnocení

Ten konektor jsem našel, ale jak mam vyčistit ten větráček. K tomu želízku se nijak nedostanu.

Vždyť ti ten větráček drží jen na drátku. Tak ho odpoj od grafiky a je to.

jope
Drzi tam na tym konektory.

Ach jo, tak ten bílý konektor odpoj od té grafické karty a nedělej z toho vědu.

jope
hodnocení

Nj :), a co dal?

Vyčistit, vyzkoušet. Pokud jede, připojit a přišroubovat zpět na místo. Pokud nejede, koupit nový, připojit a přišroubovat. Vše sem již psal ve stopadesáti příspěvcích výše. Dál už není co řešit. Vše již bylo řečeno.

jope
hodnocení

Vypadáto že už asi nepujde, nevíš kde seženu takovy malý?

výtka
Upozornění od sys spider 13. 04. 2011 20:25:54
jope
hodnocení

Jj dik, ale spíš bych chtěl něco dočeho nemusím moc investovat. Ten comp už budu, asi doufam za chvíli měnit.

jope
hodnocení

Asi se to už vyřešilo. Bylo to asi tím, že jsem měl knížky na monitoru, který se přehříval :).

sinner

Jen tak naokraj na druhé fotce jsou na zakl. desce nafouklé dva zel. kond.nebo se pletu?

toshibman*

no jo... to neni moc dobry... ale vypada to na starsi zakl.desku

doplněno 13.04.11 22:02:

dokonce i trochu vytekle...

jope
hodnocení

No 1. nevím co mislíš těmi skratkami a 2. skus mi to poslat na te fotce zaznačené.

toshibman*

tyto dva zelené kondenzátory jsou nafouklé a vyteklé

Přehřívaní Základní Desky
jope
hodnocení

A proč to vadí? :)

Nafouklé a ještě hůře vyteklé kondenzátory již neplní funkci, kterou mají. Takže může docházet k padání systému, zasekávání až třeba k celkové nefunkčnosti počítače. Kondenzátory se dají přepájet za nové a prodloužit tak životnost desky. Je to však práce pro znalého a není to zcela bez rizika.

toshibman*

jentak mimochodem mě taky systém padá zamrzává a občas nejde zapnout ale žádné takové kod. tam nevidím je sice pravda že to může být i něčím jiným

jope
hodnocení

Ještě bych se chtěl zeptat, proč ty konzestory mají takový kříž vyrytý, to aby vytělky?

jope
hodnocení

A ještě :) (prominte že se zas ptám), je ten konzestor fakt vyteklý. Ono to de odškrábnout.

Ano, aby mohly při poruše v klidu vytéct a neexplodovaly. A to co se odškráblo byl vyschlý vyteklý elektrolyt z kondenzátoru. Tím že se to odstanilo se kondenzátor neopravil.

jope
hodnocení

Asi se blbě ptám, ale celkem mě zajimá proč to vytéká?

jope
hodnocení

Skusím se zeptat kámoše jestli to neumí.

toshibman*
hodnocení

0x

tak takhle daleko asi nemá být *smich* a jak je připojen? momocí 3pin konektoru nebo 4pin molex nebo nějaká redukce?

doplněno 13.04.11 14:25:

pardon nevšiml jsem si pořádně toho druhého obrázku..*zed*

toshibman*
hodnocení

0x

jžš vždyť je to jednoduchý prostě ho vymontuj a vypoj dej si ho na stůl dál používej pc a co nejdřív si pořiď nový a namontuj ho tam a zapoj... tady máš pár odkazů.. a nedělej z toho vědu jak píší předemnou

alza.cz/...

gme.cz/...

nebo sem hoď rozměr "A"na obrázku a já ti sem hodím odkaz na nějaký který ti tam půjde a jestli tě můžu poprosit z jakýho seš města abych ti sehnal nejbližší obchod ať neplatíš poštovný...

Přehřívaní Základní Desky #2
jope
hodnocení

Jj moc dik, město Frenštát pod Radhoštěm,A=4 cm

toshibman*

alza.cz/...

Alza je v Ostravě jestli to na tebe neni moc daleko

gme.cz/...

také v Ostravě ale momentálně ho nemají ale je to trochu náročnější,protože si tam musíš připájet konektor tehle: gme.cz/... vím že to není ten,který tam máš,ale to nevadí protože tenhle funguje taky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]