Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, napadlo mě napsat program, který by vzal text ve kterém by nebyli doplněné Y/Ý a I/Í a doplnil je. Místo těchto písmen by byli podtržítka.
A teď k problému. Zasekl jsem se na tom, že ve slově nemusí chybět jen jedno písmeno. V tom by ještě takový problém nebyl.. Jenže abych mohl srovnat zadané slovo s vyjmenovanými slovy tak musím všechna podtržítka nahradit za y. Ale nadruhou stranu i vyjmenovaná slova obsahují měkké i.
Zatím jediná možnost co mě napadla je vyzkoušet všechny možnosti, ale to by bylo strašně složité na napsání a pokud by šlo o nějaké opravdu dlouhé slovo s hodně nedoplněnými písmeny trvalo by to dlouho.
Doufám, že alespoň někdo pochopí to co jsem ted napsal a případně poradí, díky
Co kdyby jsi v nějakém cyklu porovnával dané slovo a vyjmenované slovo zhruba takto:
- dokud se shodují písmena a není ukončovací nula, postupuj na další písmeno
- když narazíš v daném slově na podtřžítko a zároveň ve druhém slově bude y, přeskoč v obou slovech na další písmeno
- pokud se písmena nerovnají, porovnej další vyjmenované slovo.
- když vyčerpáš všechna vyjmenovaná slova, přejdi na dlaší slovo.
- pokud jsi došel na konec a slova jsou shodná, nahraď podtržítka y.
- na konci programu nahraď všechna podtžítka za i
Neříkám, že je to nejlepší řešení, ale snad by to tak nějak mělo jít. Spíš bych viděl problém v tom, že narazíš třeba na slovo, které není v základním tvaru, třeba býci. Na to už je potřeba nějaký lexikologický rozbor, ale to určitě není triviální.
Tak tedy popravdě nerozumím ani dotazu, ani vaší odpovědi, ale jenom tak mě napadlo - jak by ten program porovnával slova, která znějí stejně, ale liší se významově a podle toho se doplňuje i/y? Bydlo/bidlo, být/bít, mýt/mít a tak podobně? To by nestačilo porovnat vyjmenovaná slova, ale bylo by nutno porovnat i smysl věty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.