Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavirovaný PC, nutné

Od: mirdik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nevim jak jsem to dokazal zrejme jsem neco spatne stahnul no a od te doby takrka kazda stranka je blokovana avastem, ze byl zablokovan podezrely ... prave na teto strance na fcb se vubec nedostanu, je to podle me kravina nejakej vir co mu predklada spatne informace nebo tak neco, PC jsem prohledal avastem nasel mi snad 200 mozna i vic viru mam i screen, dal jsem i test po restartu kde zacal mazat stovky podle nej infikovanych souboru kdyz se v 18% zastavil zrusil jsem to nema o smysl. Jsem pripraven ho preinstalovat ale moc se mi nechce. Pokud nerozumite co presne myslim muzu natocit video, obrazky atd... Předem děkuji všem za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kritik*
hodnocení

3x

Aktualizuj antivir, odpoj počítač od netu a pak spust antivirák a odviruj. Restaruj počítač (stále odpojený od netu) a znovu projeď antivirem a odviruj. Pokud se ti tam i po dalším restartu budou objevovat stále viry pak už jedině reinstalace

hodnocení

2x

No vzhledem k takovému množství virů bych reinstalaci na čistý disk iděl jako optimální řešení. Je však s podivem, že si antivirový program těch virů nevšiml již dříve.

Ještě můžeš zkusit Avast odinstalovat, naionstalopvat jiný antivirový program, třžeba Free AVG a po jeho aktualizaci udělat sken systému znovu. Uvidíš, jaký bude výsledek.

buss
hodnocení

1x

Jistě je disk rozdělen a systém zvlášť, přesto bych zálohoval a přeinstaloval a je klid, než se trápit a čekat, co vyskočí. Stejně jednou za čas je to vhodné.

bena*
hodnocení

0x

Já si myslím, že by nejoptimálnější řešení je kompletní formát všech disků a čistá reinstalace. Před tím doporučuji zálohovat důlažitá data.

Jinak je dobré sem vložit log z programu HijackThis, udělat kompletní kontrolu programem Malware Bytes Anti-malware.

mirdik
hodnocení

prominte nevsiml jsem si predesle otazky kde se resilo to same, stacilo jen aktualizovat avast a už to frci, vsem dekuji za odpoved. urcite dam i body, muzete lock

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]