Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zobrazit data z externího disku (FAT32)?

Od: kecalka* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit, do počítače jsem připojila externí disk (FAT32), ale nemohu zobrazit z něj data. Vše je připojeno, ale nehlásí se jako nová jednotka, jen v systému je vidět, že je připojen velkokapacitní disk. Je to tím, že je to FAT32 a ne NTFS? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

FAT32 má určité omezení. FAT32 umí pracovat s diky <32GB a se soubory <4GB.

Pokud jste si opravdu jista, že je vše v pořádku co se týče instalace disku, tak bych doporučil kliknout na disk pravým tl. myši a zvolit Vlastnosti. Pak bych přešel na záložku Hardware, tam kliknout na jméno disku a zvolit Vlastnosti. Tam bych optimalizoval disk pro výkon /nikoliv pro rychlé odebrání/. Pokud ovšem disk nevidíte, může být příčina tam.

Poté bych kliknul na Start>Spustit, zadal bych cmd a do Příkazového žádku bych napsal convert x: /fs:NTFS, kde x=písmenu jednotky přenosného disku.

To není pravda. Diskový oddíl s FAT32 může mít maximální velikost až 2TB.

doplněno 13.04.11 08:29:

Toto ale může omezovat jak hardware, tak software (operační systém). V BIOSu je nutná podpora 48-bitového adresování pro ATA řadič a též Windows musí mít ovladače pro takto velké disky. Bez této podpory je velikost disku omezena na cca 137 GB. Současná PC s tím problém už nemají.

Prehistorické omezení 32 GB se týkalo operačních systémů Windows 95 a NT.

juldab*

To je právda ale tato pověra vznikla z důvodu že staré řediče zvladaly max cca 135 G

kecalka*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale myslela jsem jestli to nejde jinak než konverzí. Nerada bych o data na disku přišla

bena*

Při použití příkazu convert se mi nikdy nestalo, že bych ztratil data

hodnocení

0x

ne tím torohodně není. Na formátu nezáleží. Pokuste se pomocí správy disků disk přejmenovat např. na H:/ snad už seukáže obsah. START , OVL.PANELY, NÁSTROJE PRO SPRÁVU, SPRÁVA POČÍTAČE, ÚLOŽIŠTĚ, SPRÁVA DISKŮ,ZMĚNIT PÍSMENO JEDNOTKY.

asi nevíte že FAT 32 je formát skoro každé USB fleshky.

kecalka*
hodnocení

To nejde, mám tam pouze disk C

juldab*

kus se na to podívat nejakým partition toolsem třeba Easeus ten je free

ne každý disk má neomezenou dobu životnosti, když jej windows neropozná možná bude chyba právě v externím disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]