Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostatek virtualní paměti

Od: mildaivos odpovědí: 15 změna:

Zdravím, ráno mě vyskočilo upozornění - windows hlásil nedostatek virtuální paměti.. bylo to strašně rychlý .Pátral jsem po tom upozornění ale nic jsem nenašel. Teď se počítač zpomalil stránku načítá snad minutu a více zamrzá a nepomáhá ani restart..Poradte amatérovi *zed*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

3x

ttady máš jak swap nastavit pcmagazin.cz/...

mildaivos
hodnocení

Info report o pc jsem uložil zde edisk.cz/... stáhnot / stáhnout pomalu

mildaivos
hodnocení

Ještě něco tady poradte.cz/...

Nedostatek virtuální paměti. Virtuální paměť se používá při nedostatku RAMky, většinou ti ta automaticky nastaveá virtuální paměť stačí bez problémů, její zvětšení (ve vlastnostech systému, návod někdo psal) je sice možné, ale s největší pravděpodobnstí se dříve či později tato hláška zopakuje a máte malou RAMku

juldab*

takže seven ti poběží v poho ale nevím proč máš podtaktovaný paměti a máš starej BIOS novej tady asus.com/...

zbytek věcí by se týkal XP ale pokud budeš dávat seven tak pohoda a věř že toho je spousta

mildaivos
hodnocení

Dával mě to dohromady známej.. je to tak 2 roky starý

mildaivos
hodnocení

Ještě k té virtuální paměti.. tak tam mám nastavenou hodnotu 2046 mb

juldab*

To je vidět v tom výpisu min 2000 max 4000

juldab*
hodnocení

2x

máš nejspíš plný disky a to asi C nastav si swap na jinej disk adej mu natvrdo nějakou hodnotu cca 1000-2000M všude se radí asi 1,5x RAM ale dej klidně víc nikde jsem nepoznal rozdíl. Jo a přetím musíš defragmetovat.

mildaivos
hodnocení

Dnes jsem defragmentoval oba disky i čistil ..místa je tam dost

Nedostatek virtualní paměti
juldab*

nevidím disk c

doplněno 09.04.11 18:43:

swap přehod na I apozor je to složitější nejdřív vytoř dalčí swap na I a potom smaž ten na c

zajixxx*
hodnocení

2x

1) Odstranit nepotřebné aplikace ze Startu - po spuštění...

2) Vypněte automatické zpouštění toho co nepotřebujete, klienti, Icq, torrent downloadery...( když je to "něco" zaplé většinou vidíte ikonku v levo dole na monitoru u hodin..)

3)Defragmentujte disk, buď přímo ve winu, nebo externím prográmkem třeba SmartDefrag.

4)Projeťe pc antivirem anti spaywarem atd

5) Stáhněte si program CCleaner, vyčistěte od zbytečností..historie cookies, catche, data app, , dočastné soubory.

6) Odinstalujte z Pc všechno to co nepotřebujete.

doplněno 09.04.11 18:12:

Teď nevím, zda li CCleaner "čistí " registry... jestli ano tak je pročistěte, ale proveďte zálohu pro obnovení systému kdyby něco nevyšlo :)

Popřípadě vyčistěte "vysajte" PC skříň od prachu, hlavně u chlazení procesoru

mildaivos
hodnocení

Počistil jsem ccleanerem a rozjelo se to .. dělal jsem to ráno + defragmentaci a čištění disku tak to nechápu *sok*. Mám disky H a I nějaký swap je pro mě Španělská vesnice :) jelikož tomu tak dalece nerozumím. Soused mě slibil že to přeinstaluje na win7 tak problém doufám skončí jinak dík za rady oběma rádcům *palec**pivo*

hodnocení

0x

no že je nedostatek virtuální paměti to píše když si pc ukládá informace/data na ramky a některý na takový odělený prostor na hdd a když je ten prostor na hdd moc malý tak to hodí tuhle hlášku a pak se pc zpomalí

zajixxx*
hodnocení

0x

Jaká je vaše konfigurace pc? Aby ta sedmička v důsledku ještě nepřitížila...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]