Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadává připojení přes wifi router

Od: honza123* odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

mám problém s výpadky internetového připojení přes wifi router. Od providera jsem připojen přes wifi anténu, kterou mám za oknem. Kabel jde přes napájení do PC. Takhle zapojeno to jde bez problému, ale když mezi napájení a PC zapojím wifi router, abych měl signál po bytě tak to vypadává. Myslím tím PC přes kabel. Ne wifi signál po vzduchu. Když funguje internet přes kabel tak wifi funguje taky. Router mi nastavoval technik od providera. Ten den to fungovalo v pohodě, ale druhý den to ani nenaběhlo. Od PC mám všechny kabely včetně toho routeru zapojený do přepěťové prodlužky, kterou na noc vypínám. Někdy se mi to podaří rozchodit tím, že vytáhnu router ze zásuvky a za chvilku ho zase zapojím, a někdy to nestačí, někdy zase pomůže, když naklonuji MAC adresu, někdy ani to ne. Někdy pomůže, když naklonuji MAC adresu a pak to vrátím zpět, tak se to chytne. Někdy provedu znovu instalaci a taky to pomůže jenom někdy. Když nic nepomáhá, tak odpojím router a jedu bez routeru bez problému. Kolikrát se stane, že to běží celý den bez problémů a kolikrát to vypadne během 1 hodiny třeba 2-3x.
Tak nevím kde je problém.
Prosím pomůžete mi?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klauke*
hodnocení

0x

Zdar,

co je to za anténu že ji zapojuješ přímo do compu?

Jaký je ten wifirouter?

des*

Nechal bych to na tom technikovi.Nač se plást do práce jiných,chytřejších.

honza123*
hodnocení

To je běžná Wifi Anténa co se dává třeba za okno, a nejde to přímo do PC ale musí to jít přes napájení. Router je TP-LINK WR340GD. Router i PC jsou nastaveny na automatické udělování adres (Dynamic IP) Na Technikovi to nechci nechávat. kdoví kdy se ke mně dostane a já nejsem taky pořád doma.

klauke*

Zdar,

běžná anténa na wifi nepotřebuje napájení, není na ni třeba napsáno Ubiquit?

Máš to zapojeno takto:

[Wifi anténa za oknem]-[napajec]-[WAN port WR340|LAN port WR340]-[pocitac]

Teď na WR340GD :

Jaký máš firmware, tento?: 4.7.11 Build 101102 Rel.60376n

Máš použito ve WR340 klonování MAC adresy? Network / MAC clone

Mel by jsi mít obě stejné, pokud ne stiskni Clone MAC Adress To

Koukni do Status na WAN jakou jsi dostal IP Adressu

Musí být z jiné skupiny než LAN ( trochu vysvětlím: Pokud dostaneš 192.x.x.x tak v lan nesmíš mít 192.x.x.x a podobně.

Pokud máš adresy ze stejné skupiny Network/LAN a dej tam něco jiného ( třeba 10.0.0.1 nebo 172.16.1.1 nebo 192.168.1.1)

bruk600*
hodnocení

0x

Mám to zapojené taky tak, ovšem původně jsem si taky způsobil problémy tím, že "napájená anténa" - klientské zařízení bylo nastaveno jako DNS servr a stejně tak byl nastaven domácí routr. Pak obě zařízení nastavovaly IP adresy a praly se. Nyní je klient nastaven jako DNS servr a přiděluje adresy všem zařízením na síti.

Pokud na noc vše vypínáte, tal by mělo být nejprve zapnuto a zprovozněno venkovní klientské zařízení, které přiděluje adresy a až pak by mělo nabíhat AP s požadavky o přidělení IP adres.

honza123*
hodnocení

co se týče kabelů, tak ty jsou v pořádku. Ano myslím PoE napájení. Když to přes ten router tak IP adresu dostává v pohodě. Ale občas se stane, že to padne a je propojený jenom router s PC. Router s WAN nekomunikuje. Pak musím učinit ty kroky co jsem popsal na začátku a většinou to naskočí, ale už se mi stalo, že to nenaskočilo a to jsem musel napojit bez toho routeru. Ten router je tam jenom kvůli WIFI signálu po bytě. Např teď ten, když tu píši to jede přes ten router, ale může se stát, že to vypadne. Třeba celý den se nic neděje ale druhý den to padne třeba třikrát, a když už mě to otravuje tak to napojím bez routeru. Router přes noc vypínám i v zásuvce a když zapínám PC tak to nikdy nenaběhne. Většinou mu musím pomoci těma krokama co jsem už popisoval.Wifi bych neřešil. ta funguje bez problémů. Teda když jde router. Mám prográmek, kdy vidím všechny wifi v okolí a na stejném kanále jsem jediný, takže ně nikdo neruší.Jak říkám, WIFI a kabely bych neřešil.ještě verze FW když jsem koukl na rozhraní routeru je: Firmware Version: 4.7.11 Build 101102 Rel.60376nHardware Version: WR340G v3 0815311CKlonování na to nemá žádný význam. Funguje to i bez klonování i s klonováním, Na tom to závislý není.Zkusil jsem několikrát při zapínání PC zapnout nejdřív napájení s PC a potom router ale ne vždy se podařilo spojit i internet.doplněno 09.04.11 23:09: ještě doplnímRouter má adresu co je nastavena 192.168.1.1 a když tam není router tak do PC jde adresa 40.1.0.193 a to jsem si všiml, že se někdy změní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]