Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
mám problém s výpadky internetového připojení přes wifi router. Od providera jsem připojen přes wifi anténu, kterou mám za oknem. Kabel jde přes napájení do PC. Takhle zapojeno to jde bez problému, ale když mezi napájení a PC zapojím wifi router, abych měl signál po bytě tak to vypadává. Myslím tím PC přes kabel. Ne wifi signál po vzduchu. Když funguje internet přes kabel tak wifi funguje taky. Router mi nastavoval technik od providera. Ten den to fungovalo v pohodě, ale druhý den to ani nenaběhlo. Od PC mám všechny kabely včetně toho routeru zapojený do přepěťové prodlužky, kterou na noc vypínám. Někdy se mi to podaří rozchodit tím, že vytáhnu router ze zásuvky a za chvilku ho zase zapojím, a někdy to nestačí, někdy zase pomůže, když naklonuji MAC adresu, někdy ani to ne. Někdy pomůže, když naklonuji MAC adresu a pak to vrátím zpět, tak se to chytne. Někdy provedu znovu instalaci a taky to pomůže jenom někdy. Když nic nepomáhá, tak odpojím router a jedu bez routeru bez problému. Kolikrát se stane, že to běží celý den bez problémů a kolikrát to vypadne během 1 hodiny třeba 2-3x.
To je běžná Wifi Anténa co se dává třeba za okno, a nejde to přímo do PC ale musí to jít přes napájení. Router je TP-LINK WR340GD. Router i PC jsou nastaveny na automatické udělování adres (Dynamic IP) Na Technikovi to nechci nechávat. kdoví kdy se ke mně dostane a já nejsem taky pořád doma.
Zdar,
běžná anténa na wifi nepotřebuje napájení, není na ni třeba napsáno Ubiquit?
Máš to zapojeno takto:
[Wifi anténa za oknem]-[napajec]-[WAN port WR340|LAN port WR340]-[pocitac]
Teď na WR340GD :
Jaký máš firmware, tento?: 4.7.11 Build 101102 Rel.60376n
Máš použito ve WR340 klonování MAC adresy? Network / MAC clone
Mel by jsi mít obě stejné, pokud ne stiskni Clone MAC Adress To
Koukni do Status na WAN jakou jsi dostal IP Adressu
Musí být z jiné skupiny než LAN ( trochu vysvětlím: Pokud dostaneš 192.x.x.x tak v lan nesmíš mít 192.x.x.x a podobně.
Pokud máš adresy ze stejné skupiny Network/LAN a dej tam něco jiného ( třeba 10.0.0.1 nebo 172.16.1.1 nebo 192.168.1.1)
Mám to zapojené taky tak, ovšem původně jsem si taky způsobil problémy tím, že "napájená anténa" - klientské zařízení bylo nastaveno jako DNS servr a stejně tak byl nastaven domácí routr. Pak obě zařízení nastavovaly IP adresy a praly se. Nyní je klient nastaven jako DNS servr a přiděluje adresy všem zařízením na síti.
Pokud na noc vše vypínáte, tal by mělo být nejprve zapnuto a zprovozněno venkovní klientské zařízení, které přiděluje adresy a až pak by mělo nabíhat AP s požadavky o přidělení IP adres.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.