Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení přehrávače k internetu

Od: arkanek odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Koupil jsem si přehrávač LG BD 870. Chtěl bych ho připojit k internetu. Doma mám připojení k internetu od O2 ADSL. Modem HUAWEI EchoLife 520i. Jenže jak drátově (přes kabel LAN), tak i beztrátově to bohužel nejde. Nenalézá to síť, vždy se to zhroutí. Zkoušel jsem to všelijak a pořád nic. Jinak modem normálně funguje, kontrolka u kabelu LAN svítí. Kdo mi prosím poradí s tímto problémem?

Děkuji za rady. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsi si jistý tím modelem? Nadaří se m i ho najít. Kabel, kterým přehráívač propojuješ je v pořádku? Má dobře nacvaknuté koncovky? Zásuvka v routeru je taky zapojená? Je odzkoušená? Zkoušel jsi i tu, ve které máš počítač? Je v routeru nastavena nějaká ochrana na ppřístup, například povolení MAC adres?

Bezdrátovou síť to nevidí vůbec?

arkanek

Kabel by měl být v pořádku. Dvakrát byl kontrolován v elektroprodejně. Kontrolka na modemu svítí. Koncovky jsou zacvaknuté. Co se týká zásuvky v modemu, tak snad je zapojená. Přesně tedy nevím, jak to zjistit. Ale v nastavení modemu se objevuje jako aktivní. Mám aktivní port 1 (připojení k PC) a pak port 4 (kde je právě LAN kabel). Kde mám nastavit tu ochranu na přístup (povolení MAC adres)? A jak se to dělá?

Co se týká beztrátové sítě. Ten modem je wifi. Nastavil jsem beztrátovou sít. Přehrávač jí našel v pohodě. Jenže nedošlo opět k připojení kvůli selhání sítě. Napsal jsem tam IP adresu, masku podsítě, bránu, ale DNS servery nemůžu nikde najít (co tam napsat). Navíc občas to napíše při testu, že brána není zadaná, přitom jsem ji tam zadal při nastavení.

No nechme zatím zabezpečení stranou. Důležité je, jestli máš na modemu nastavené automatické přiřazení IP adresy nebo to nastavuješ ručně. DNS servery můžeš napsat ty, které máš v PC.

arkanek
hodnocení

Je nastavené automatické přiřazení IP adresy. To jsem kontroloval pokaždé. Ruční nastavení jsem zkoušel jsem u přehrávače. U modemu ne. Navíc DNS server je tam jen primární napsaný, sekundární nikde není uveden a nikde jsem ho nenašel.

arkanek
hodnocení

0x

Pardon, ten přehrávač je značky LG BD 570.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]