Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s wifi

Od: klima® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám notebook (Lenovo G560) a používám ho na třech místech (škola, privát, doma). Ve škole ani doma problémy nejsou, ale na privátě ano. Často se nemohu připojit k síti (buď mám omezený přístup nebo se to nepřipojí vůbec). Když dám vyhledávání řešení problémů, tak mi to napíše toto:

Adaptér připojení k místní síti nemá platnou konfiguraci protokolu IP

Problém je, že nikomu jinému na bytě to tolik problémů nedělá (občas jim to taky nejede, ale ne tak často jako mně). Můžu se zeptat, čím by to mohlo být? Je možné, že prostě můj ntb není "kompatibilní" s tím routerem? A jak bych to měla řešit? Stačila by instalace nových ovladačů nebo tak něco?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

IP adresu a další parametry nastavuješ pro všechny sítě sám nebo je NB získá z DHCP automaticky? Možná by postačilo změnit kanál tvé sítě. Je možné že je pásmo zarušeno jinou sítí.

hodnocení

Sama to nenastavuji, nejsem profík, takže pokud nevím, jak na to nebo, co to je, tak do toho raději nevrtám.

V pořádku, to je dobrý přístup. Za předpokladu, že si PC adresi získá sám, může být skutečně problém v rušení WiFi sítě. Tu by to chtělo zkontrolovat a případně překonfigurovat. Jelikož nejsi "profík", asi se obrať na někoho zkušenějšího ve tvém okolí. Jedná se o zásah do konfigurace a zařízení a po špatném nastavení se už taky nemusíš připojit vůbec.

hodnocení

Asi to tak vypadá. Ale myslím, že by to mohlo být také tím, že router je tu už starší, kdežto noťas mám nový. Spolubydlící, která má starší notebook, nemá s připojením problém, ale druhá spolubydlící, která si nedávno koupila nový notebook, tak má taky podobné problémy jako já (ale ne tak často).

Nové NB podporují i starší technologie, tedy starší verze WiFi sítí. Nicméně investice do nového routeru není nijak závratná. ¨Cena Edimaxu nebo TP-Linku se pohybuje kolem 500 Kč pro "N" verzi. Pro "G" verzi o stovku níž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]