Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba daní na aukru z reklam?

Od: kodas odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás.Mám takový problém. Na aukru jsem prodával reklamy na facebooku(šlo o zobrazení komerčního textu do fanouškovských stránek). Celkem jsem si vydělal 3850Kč za celkem 5 kusů těchto reklam v prběhu cca 6 týdnů. Mohu být nějak stíhán aukrem že z toho neplatím žádnou daň, nebo se toho může ujmout rovnou berňák? Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

0x

kodas, nevím zda jste ty reklamy rodával jako fyzická osoba nebo podnikatelský sbjet, ale domnívám se, že byste daň zaplatit měl. V každém případě šlo o komerční záležitost. Něco jiného je kdyby jste tam prodal např.přeskáče , protože jsou Vám malé, nebo obraz z dědictví po babičce.

Zkste si přečíst toto. A nakonec ta daň nebude nijak závratná a Vy budete mít v duši klid. Přeptejte se ještě na FÚ. Karina

aukro.aukroweb.cz/...

kodas
hodnocení

Děkuji za odpověď. Inzeráty jsem podával jako soukromá osoba. Právě nerozumím tomu dělení kde se pozná z čeho už se daň platit musí a z čeho už ne. Daň se musí platit z věcí které jsem někde zakoupil a vydělávám na nich na aukru. Ty reklamy jsou ovšem na mých stránkách které jsem si založil a jen na nich nabízel zobrazení komerčních textů. Takže nevím jestli povinnost platit daň z 3850Kč spadá i na mě.

karina*

kodas, ale právě to zobrazování komerčních textů na Vašich stránkách bych já posoudila jako výdělečnou činnost. To není prodej něčeho, co vlastně doma nepotřebujete a dáte k prodeji dál na vydražení. Ještě se zeptejte ve fóru přímo na aukru. Jsou tam zkušení a protřelí :D mazáci i s aktovkama *smich*, tak snad poradí více. Nemusíte diskutovat pod aukronickem, když nechcete aby si konkretně Vaši aukci dohkledali, zvolte si klidně pro diskuzi jiný. Karina

kodas
hodnocení

Právě že i tahle možnost je nějak omezena 20 tisíci za rok (pokud si vydělám více než 20 tisíc za rok už musím zdanit) pokud 20 tisíc nedosáhnu nemusím nic danit. Takže v tomhle právě nevím ;) ale děkuji vám za odpovědi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]