Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás.Mám takový problém. Na aukru jsem prodával reklamy na facebooku(šlo o zobrazení komerčního textu do fanouškovských stránek). Celkem jsem si vydělal 3850Kč za celkem 5 kusů těchto reklam v prběhu cca 6 týdnů. Mohu být nějak stíhán aukrem že z toho neplatím žádnou daň, nebo se toho může ujmout rovnou berňák? Díky moc
kodas, nevím zda jste ty reklamy rodával jako fyzická osoba nebo podnikatelský sbjet, ale domnívám se, že byste daň zaplatit měl. V každém případě šlo o komerční záležitost. Něco jiného je kdyby jste tam prodal např.přeskáče , protože jsou Vám malé, nebo obraz z dědictví po babičce.
Zkste si přečíst toto. A nakonec ta daň nebude nijak závratná a Vy budete mít v duši klid. Přeptejte se ještě na FÚ. Karina
Děkuji za odpověď. Inzeráty jsem podával jako soukromá osoba. Právě nerozumím tomu dělení kde se pozná z čeho už se daň platit musí a z čeho už ne. Daň se musí platit z věcí které jsem někde zakoupil a vydělávám na nich na aukru. Ty reklamy jsou ovšem na mých stránkách které jsem si založil a jen na nich nabízel zobrazení komerčních textů. Takže nevím jestli povinnost platit daň z 3850Kč spadá i na mě.
kodas, ale právě to zobrazování komerčních textů na Vašich stránkách bych já posoudila jako výdělečnou činnost. To není prodej něčeho, co vlastně doma nepotřebujete a dáte k prodeji dál na vydražení. Ještě se zeptejte ve fóru přímo na aukru. Jsou tam zkušení a protřelí :D mazáci i s aktovkama , tak snad poradí více. Nemusíte diskutovat pod aukronickem, když nechcete aby si konkretně Vaši aukci dohkledali, zvolte si klidně pro diskuzi jiný. Karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.