Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstal Windows XP na PC s W7

Od: reinstal odpovědí: 1 změna:

Dobry den, mam v PC 2 sytemy (XP,W7), ktere si vybiram pri spusteni PC pomoci takoveho boot-"manazeru", ktery si vytvorili samotny windows pri instalaci W7 na spustenem XP. Nyni bych ale potreboval reistalovat XP (komplet cely system). Nevim jak mam udelat, aby mi nezmizel ten "manazer", ktery mi dava na vyber jaky chci spustit system. S instalaci W7 bych nechtel nic delat a potreboval bych aby fungovali stejne jako doposud. Jednoduse receno potrebuju, aby sytemy v PC byli stejne jako doposud, akorat znova bude naistalovany XP. System XP je na jinem fyzickem disku nez W7. Diky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten manažer jak říkáte není jen ve W7 ale je i v XP. Systém sám doplní soubor boot.ini pro finkci multidisk. Můžete to vidět v nástroji pro konfiguraci systému (Start/Spustit a napsat msconfig)
Já mám v PC dva stejné systémy XP (každý na jiném pevném disku) a funguje to bez problému.
Problémy jsou ale s Microsoftem a jeho častým požadavkem na opakovanou Aktivaci systému. Dá se tomu přdejít- na obou systémech musí být instalován stejný HW, jinak si myslí, že stále přidáváte a odebíráte HW a nějak to nasčítávají a požadují aktivaci, ta proběhne vždy po internetu bez problémů.
K vašemu problému: z manuálu pro instalaci více systémů ( W95,W98...XP) platí, že XP by se měl instalovat jako poslední tím se zabrání aby nižší OS přepsaly spouštěcí sektor a spouštěcí soubory systému XP. Jak to je při instalaci XP s W7 to nevím to jsem neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]