Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symetrická paměť RAM?

Od: honzav88* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdejších "ajťáků":)

Chci si v notebooku zvýšit pamět RAM o 4Gb. V tuto chvíli mám RAMky 2x1Gb DDR2... A teď k dotazu, můžu dokoupit 1x4Gb a nechat jednu 1Gb tak abych měl celkem 5Gb? Slyšel jsem něco že jsou některé desky co vyžadují symetrické paměti, ale fakt nevím jak poznat jestli je to můj připad :) Lze to nějak zjistit? Nejlépe jinak než nákupem a zkouškou a případné výměny zboží? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pravděpodobně záleží na každé základní desce. I když to není obvyklé, tak bych to zkusil a pak buď vrátit nebo nechat jen ty 4 GB.

doplněno 10.02.13 21:47:

...a kdyžtak je vrátit...

petr123*
hodnocení

0x

Záleží co máš za počítač. A zároveň i co tam máš za systém, pokud tam máš 32 bitovou verzi tak je ti 5 giga k ničenu.

honzav88*
hodnocení

Notebook ASUS X70Sr je to asi pro odborníky "historický"model a nic moc jsem k němu na netu nenašel :), A jinak vím, mám Windows 8 Pro 64bit...

hodnocení

0x

Já osobně jsem zatím nenarazil na PC/NTB, na kterých by různé paměti nefungovaly. Do hodně notebooku se běžné dávalo 2+1 GB a taky to naprosto bez problému fungovalo, i na tom mém (Acer Extensa 5220), kde byl originál 1GB.

Podle mě to fungovat bude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]