Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde internet

Od: vaasek odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer prestal nam jit internet nekdo nam rekl ze to muze byt routr ale nevime co to je.poradi nam nekdo co to je ROUTR u pociatce? dekujeme

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Router je taková blikající krabička, někdy s anténou, někdy bez a vede do ní kabel z počítače. Tedy většinou to je kabelem. Onen router stačí většinou restartovat vytažením asi na minutu ze zásuvky. Pak počkat než vše znova naběhne a mohlo by to fungovat.

vaasek
hodnocení

dekuji ted jsem to vypnul a uvidim a kdyz by to neslo tak co by stim mohlo byt? dekuji

vaasek
hodnocení

tak jsem to udelal a internet nejde

ladinpraha*

Pak máš na monitoru vpravo dole ikonku Síť - Přístup k internetu. Když na ni klikneš pravým tlačítkem myši, tak ti to nabídne něco jako Opravit nebo Odstranit potíže. To podle OS, který máš nainstalovaný. OS = operační systém (např. WinXP, Win7 a pod.)

hodnocení

0x
Těžko radit, když nevíme, jak jste připojený. Nejlépe konzultovat to a žádat nápravu přímo od Vašeho poskytovatele. Jednou jsme měli rozbitý router tu krabičku přímo doma a bylo třeba ji vyměnit a jindy bylo třeba restartovat velký router, který byl umístěný ještě ve sklepě.. Atd..

samouk*
hodnocení

0x

Dobrý večer,já měl také občas problemy s přijmem od NETU v LIBERCI.Mám od ních nainstalovanou parabolku na střeše s přímím vyhledem na vysílač JEŠTĚD odkud mě jde signal na tuto parabolku a z ní na WIFI router a z něj bezdrátově na WIFI počítač.Když se mě několikrát stalo že mě nešel internet,který mam poměrně rychlý,tak jsem také běhal kolem routeru a vypínal jej až jsem nakonec přišel na to,že je to holý nesmysl a kravina a zavolal jsem do NETU do PRAHY s tím,že mi nejde internet.Technik,který za dva dny přijel ke mě domů moji doměnku potvrdil a řekl mi to,že se jím na vysílači porouchal počítač a že ho museli vyměnit za nový s tím,že ho v současné době uvádějí do provozu avšak ne všechny počítače v domácnosti dovedou naskočit do normálního provozu,což byl můj případ,potom,musí nastoupit on se svým počítačem a natáhnout signal do mého routeru.po této procedůře potom běží internet jako hodinky a bez velkých problémů i když se občas stane že je bud sít přetížená,což okamžitě poznám na kontrolce síly signalu na počítači a nebo, že je nějaká závada někde,kterou když neopraví počítač sám po zadání,tak to necham plavat a počítač uložím do spánku a obyčejně druhý den je vše zase v pořádku.Tolik na závěr s pozdravem SAMOUK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]