Nejste přihlášen/a.
Zdravím potřebuji radu. Potřebuji natáhnou UTP kabel k PC 21m. Ale nevim jaký přesně, časem bych udělal GB sít a abych pak nemusel kupovat noví odpovídajcí kabel tak že bych ho koupil už teť do budoucna. Asi to vidím na CAT5e FTP .
A nebo máte jiný návrh, třeba CAT6 ale jakou přesně?. Děkuji
Ondřej
Proč chceš tahat stíněný? - pokud jde lepší vlastnosti kabelu proti počasí, dej ho do chráničky, ale stíněný není ´lepší´ varianta (resp. pokud se stínění poškodí - např. ohybem, nebo je špatně uzemníš, je to výrazně horší)...
Kdybych tahal kabel já, zvolím CAT6, drát (nikoli licna) a jen klasické UTP...
doplněno 27.12.12 17:30:Tak pokud je to v interiéru, není opravdu co řešit - nestíněný CAT6, drát, je nejlepší volba (na výrobci až tak nesejde)...
Jen - v lištách - bacha na ohyby - nestíněný je sice poměrně odolný, i tak bych jej asi ohýbal pod nejmenším poloměrem cca 10x r (drát se nepřeruší, ale každý ´ostrý´ ohyb může snížit komunikační rychlost)...
Proč ne, proto jsem se taky ptal jaký přesně. Je to opravdu jen po baráku a kabel bude až na jednom místě (CCA 2m) v liště.
děkuji.
děkuji za rady, uvidím až podle ceny. Je to necelích 21m žádná dálka a v baráku. Konektory samozdřejmě vím jaké (i jak se krimpují)
A nebyl jsem si jistý kdybych kupoval to stíněné UTP jestli bych si nemusel někde sehnat kleště na stíněné konektroy.
Jinak děkuji a koupím tedy drát tady v obchdě. (CCA 9KČ/m)
Děkuji
Ondřej
Zdravim a co by jste doporučili mě. Potřebuji natáhnout z jednoho baráku UTP kabel do druhého. Kabel povede po půdě na dešti a větru nebude. Půda je z části otevřená (ze spodu). Asi to bude chtít stíněný kabel? co... bude to cca 25-30m co by jste mi doporučili?
děkuji.
Stíněný kabel - snad až na nějaké extrémní případy není potřeba (kvůli eliminaci rušení je, koneckonců, dvojlinka kroucená!), ba naopak - při špatném uzemnění nebo poškozeném stínění jsou indukované ruchy vyšší...
Takže opět doporučím nestíněné UTP...
Pokud by šlo o mechanickou ochranu, pak jej táhni chráničkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.