Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na převod obrázku

Od: martin12* odpovědí: 13 změna:

Potřeboval bych poradit nějaký obrázek co mi převede nějaký obrázek na text abych to mohl upravovat ve Wordu.

např: abych mohl tyhle obrázky vloit kadý zvlát

a abych mohl něco připsat a vloit dalí obrázek

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Převést obrázek na text je z principu nesmysl. Ale pokud jde o to, uloit kadou tu značku zvlá, tak to přece není problém, to umí i běné Malování z Windovs, tam se dají i vloit jiné popisky

martin12*
hodnocení

- ale třeba nějakou tabulku vytitěnou s textem (obrázek) oscanovanou - tak na to nějaký program je abych to mohl znova upravit ve Wordu?

Pokud je to oscanované do formátu obrázku, tak u je to obrázek, ne tabulka. Z oscanovaného textu se dá přes OCR udělat zase text, ale nevím o programu, který by dokázal z obrázku zase udělat tabulku.

hodnocení

0x

Poui program ABBYY FineReader 11 ten to zvladne převést z obrázku na text.

martin12*
hodnocení

- a jak to mám upravit v malování?

- a to myslí malování nebo kreslení ve wordu?

ladinpraha*

Malování ve Windows - tam si obrázek rozřeu na jednotlivé schematické značky a tyto malé obrázky si vloím do Wordu a v textovém okně si k nim přidám text, jaký potřebuji.

zabu
hodnocení

0x

ABBY Fine reader. Umí nejen rozpoznat text ale převede Vám to do wordu i s obrázky. Dokonce myslím e i ty obrázky, ve Vaem případě schématické značky rozdělí do jednotlivých obrázků, ale nejsem si jist. Ostatně "roztípnout" obrázek u není takový problém.

Jestli někam nahrajete(na uloto nebo jinam vá obrázek) tak to zkusím. Pro dobrý výsledek musí být obrázek v rozliení 300dpi. Mení u se patně rozliuje.

Jen taková poznámka. Tahle cesta přes rozpoznání textu moná bude delí a sloitějí ne najít někde na internetu schématické značky jednotlivě a dopsat k nim text. Ale dovedu si představit, a nemám nic proti tomu, e chcete tuto(sloitějí) cestu absolvovat např. proto, aby jste se naučil něco nového.

martin12*
hodnocení

- u ses kouk na mou opdoved kam sem to uloil na uloto

martin12*
hodnocení

Prosím zabu u jsem to uloil na uloto tak se tam koukni a stáhnito si to a převed mi to - a na uloto to ulo a napi sem odkaz

martin12*
hodnocení

zabu obrázek jsem uloil na uloto :

ulozto.cz/...

ulozto.cz/...

zabu

Tak bohuel, radil jsem blbě. ABBY Fine reader 9,0 který mám to neumí. Umí jen text.

Pokud Vám jde jen o to, rozdělit ty značky kadou zvlá příp i s popiskem tak krom Malování z Windovs stačí jakýkoliv program na screenshoty. Tohle jsem dělal Screenhunterem :

slunecnice.cz/...

Program na převod obrázku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]