Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mel bych dotaz.Koupil jsem si Netbook Asus.Ale je na nem nainstalovan win 7,jenze mam jenom 1GB ram.Tak bych tam chtel nacpat misto toho XP.Bohuzel pri pokusu o instalaci mi PC hlasi,ze to tam dat nejde,nevim proc.Predtim jsem mel Stolni PC,se 4 gb ram a take to tam neslo dat? Pry z duvodu poskozeni PC,nechapu.Nevite nekdo jak bych to tam dostal?dik
A co tak místo XP-éček tam dát větší Ramku. Taky jsem koupil Asus s 1GB RAM, vyměnil jsem za 2GB a šlape to parádně. A není problém to vyměnit. RAMka je přístupná ze spodu přes samostatný kryt. Je to jednoduché, ale Tady máte návod i s videem.
doplněno 27.12.12 15:32:A cena je přijatelná...kolem 300kč.
doplněno 27.12.12 15:36:Tady si vyberte
doplněno 27.12.12 15:43:Sám mám tyto a fungují v netbooku Asus EeePC 1015BX v pohodě už přes rok.
doplněno 27.12.12 17:55:matlysek A to jo. Tak to nic. Tvůj model má RAMky přímo na základní desce, takže upgrade by byl velice obtížný. Spíše nemožný.
Také jsem byl tak blbý a nainstaloval na Acer aspire one d257 se stejnými parametry win xp a šeredně jsem na toto dojel. První problém, ovladače- sice je najdete ale né vždy si s PC rozumí. U mě např velký problém s Wi-FI na XP anomálie kdy to ani síť občas nenašlo, po půl roce jsem se vrátil znovu k Win7 a vše bez problémů
Nj,ale ten Netbook to proste nestiha,nekdy to jede normalne,a nekdy se to hryze jak svina...
Máš vypnuté Aero? 7ičky NEjsou o moc pomalejší než XP, přeinstalováním by sis taky nemusel moc pomoct..
Co takhle aspoň opsat tu chybovou hlášku?
Vypnutí Aera zatěžuje zbytečně procesor. Sestra má Asus EEE s Atomem 1,66 GHz a má tam 7mičky a s Aerem mi přijdou plynulejší Taky jsem jí vyměnil paměť za 2GB a jede to o poznání líp a se sedmičkama nemá problém
"Pokud totiž máte zapnuto rozhraní Aero, je veškerá grafická činnost počítána grafickou kartou bez přímé účasti procesoru. A to právě u Atomu velmi dobře poznáte. Zatímco při vypnutém Aeru je problém bez trhání pohnout oknem s běžícím DivX videem, se zapnutým Aerem vše funguje bez jediného zaškobrtnutí a dokonce bez měřitelného nárůstu zátěže procesoru.
A nebo jiný příklad: tažení oknem webového prohlížeče znamená bez Aera nárůst zátěže procesoru z 30 procent na procent 75. To je také důvod, proč podle mých měření mininotebook s Windows 7 vydrží na baterii se zapnutým Aerem stejně dlouho, jako bez něj. Zkrátka energii, kterou ušetříte na grafické kartě vypnutým Aerem, spotřebuje procesor zvýšenou zátěží při obsluhování uživatelského prostředí.
Je tedy zbytečné Aero na mininoteboocích vypínat. Výdrž na baterie nijak výrazněji nezvýšíte a naopak si všimnete zpomalení vykreslování uživatelského rozhraní, připravíte se i o několik užitečných vychytávek."
Na řadě nových NB prostě XP nechodí - stačí dotaz na prodavače nebo v servisu. Proto všude cpou W7 Starter, ten stojí za ...
Řešením je pouze výměna RAM a pak W7 Home Premium.
To neni pravda. XP nainstalujes na vsechno, ale ne na netbook.Tam je treba zvlast osekany system.
Aha tak toho jsem si nevšiml. JE to ale pěkně divné že RAMky nejdou sundat. TAk jedině ubuntu
Jinak příště už bych do netbooku neše. Kamarád si koupil z gigacomputer rapsovaného thinkpada, dal za něj 2500, baterie 500 RAM plus proceosr (ram 2GB, CPU3.6) tak za to dal 600 a má plnohodnotný noťas na kterém s dá i hrát. Ono netbooky vypadaj pěkně ale řasem vás používání omrzí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.