Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuznaná záruka, notebook - prasklý led

Od: repe odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem si notebook značky Dell na kterým byla potvrzena záruka na 3 roky. Nyní třetí rok se mě na LCD displeji objevil v rohu bílý čtvereček.Uplatnil jsem záruku a bylo mě řečeno, že se jedná o prasklý LCD panel, což se běžně nestává a záruku mě neuznali. Rovněž uvolněné panty prý nespadají do záruky a nemají na funkci vliv. Nemluvím ani o tom, že notebook Dell po dvou a půl letech domácího používání vypadá jak kdybych ho měl deset let( ošoupaná barva, volné panty...). Je možné, aby v potvrzené tříleté záruce firma takto jednala a odmítla to v záruce opravit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Tak se přece nereklamuje. Zajít, odevzdat, někomu to pošlou, předají ať se na to mrkne, jen tak odpálit od stolu dost dobře nejde. Nebo si dát sám posoudit. Ale prasklý displej by asi byla větší závada vidirtelnám, ne nějaký bod. Jistý počet vadných bodů u nového je možný, nereklamovatelné.

pecenkav*
hodnocení

0x

Displej sam od sebe vetsinou nepraskne, to je tvuj problem, uvolnene panty a osoupana barva jsou vady zpusobene beznym pouzivanim, ktere asi u tebe bude z duvodu zavisleni o hodne castejsi nez u beznych uzivatelu.

Muj nazor je ten, ze jsou v pravu, pokud je ten displej opravdu praskly.

repe
hodnocení

A jak se pozná prasklý LCD panel? Oni to konstatovali jen podle obrázku přes email. Podotýkám, že nootebook nikam nespadl a displej praskl sám od sebe.

pecenkav*

A to jako chces rict, ze tim, ze nekomu posles fotku mailem, tak ze si uplatnil zaruku?

Uplatni zaruku normalne tak jak se ma a pak si stezuj.

repe
hodnocení

Uplatnil jsem záruku, tak jak oni řekli, abych jim poslal obrázek emailem a podle toho takhle rozhodli. Jinak to můžu ješte odnést do nějaké firmy, která pro ně provádí záruční opravy. Jinak musím ale konstatovat že notebooky Dell jsou opravdu nekvalitně provedené.

Zajímavé. Setkávám se s nima profesně a asi jste nějaký vyjímka protože jinak jsou odolné až až.

K otázce- zkusit záruční servis, ale prasknuté lcd se mi nezdá samo, panty, nu to zálěží co je to hodně. Já mam noťas 2,5 roku od jiné firmy a porovnávám to s firemníma od Dellu a vyjdou z toho lépe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]