Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program pro skládání básně

Od: gp* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěly bych se zeptat, jestli neznáte nějaký program, který by skládal básně ze zadaného výběru. Myslím tím, že bych do něj nahrála slova a on je seřadil například v obkročném rýmu.

Díky za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Něco, co by Vám mohlo alespoň vzdáleně pomoci, je zde: poet.sensys.cz/...

gp*
hodnocení

Děkuji za jedinou odpověď, která se do mě nějakým způsobem nesnaží navážet nebo mě kritizovat. Podobný web jen rymy.cz, to znám,ale potřebuji něco trochu jiného. Každopádně oceňuji vaši odpověď. Děkuji

tlapka*
hodnocení

2x

Práci vám můžu ušetřit např. poet.sensys.cz/... nebo jiný generátor rýmů ála Google. Stačí, když dáte dohromady první řádek, slovo, na které hledáte rým zadáte do generátoru a pa vás určitě něco trkne, až uvidíte, kolik slov by šlo použít. Pak nějakou asociaci určitě najdete. ;)

Hodně zdaru :)

gp*
hodnocení

Já ale nepotřebuju skládat normální báseň. Potřebuji zadat slova a ty aby mi to zrýmovalo. Potřebuji to z konkrétních slov. Ale i tak děkuji za radu.

výtka
Upozornění od sys hejkal 13. 05. 2011 16:18:51
takto měla být formovaná otázka... předešlo by se potom těm nedorozuměním...němému děcku ani vlastní matka nerozumí...takže trochu popela na hlavu a hned se nečertit... vždyť tu nejsi poprvé a na těch předcházejících vícero otázek jsi dostala dost rozumných odpovědí...

hodnocení

0x

Myslím, že Goethe se obrací v hrobě...

gp*
hodnocení

No, já myslím, že asi ani ne, pokud ví o co mi jde. Rozhodně tím nechci skládat nějaké básně, které bych někde na vážno chtěla prezentovat. Je to součástí mojí konceptuální umělecké práce, ale myslím, že nemá cenu zacházet do podrobností:)

hodnocení

0x

tak u mužského k tomu stačí mozek..u ženy asi je třeba program*smich**zed*

gp*
hodnocení

Výborně, děkuji za skvělé rady. Můžu vám tedy zaslat ten soubor plný slov, abyste mi z něj ty básně vytvořil? Můj mozek totiž nemá takovou kapacitu.

Na inteligentni dotaz, inteligentní odpověď .-)

gp*
hodnocení

Já nepopírám inteligenci ničích odpovědí. Jen nechápu proč všichni popírají inteligenci mého dotazu. Pouze se ptám jestli by mi něco nezrýmovalo zadaná slova. Nic víc. Nechci tímto způsobem skládat básně! Pouze to potřebuji na dokončení jedné svojí práce.

jabraka*
hodnocení

0x

Děvče,báseň není o programu,je to o myšlence,citu a intuici.A k tomu ještě počítače nedorostly.Mé kamarádce se zabil na motorce syn.Ve mě se vzedmula vlna emocí,a pak se vynořily slova,která jsem bez přemýšlení vrhnul na papír.
Pláč matky.
Zač trestáš mne osude,zač,
trefil jsi mě jako bleskem.
Teď v srdci zůstal jen pláč,
přetéká žalem a steskem.
V mdlobách ozývá se hlas,
neodcházej teď,synu můj
já slyšet tě chci zas a zas
tak tam zastav se a stůj!
Zastav a vrať se sem zpátky,
chci znovu svůj život ti dát,
vyslyš pláč a slzy své matky,
která snaží se tě zpět přivolat.
Tvé oči nemohou již nic vidět,
tvé nohy nemohou pevně stát.
Ještě jsi se nenaučil nenávidět,
ještě jsi se nenaučil milovat.
JABRAKA

tesyk*

Pěkné...to ve mě se vzedme akorát tak:

Zde jsem skončil v plné síle,

když jednou na motorce zamžily se mi brýle...

gp*
hodnocení

Fajn, nebudeme tomu říkat báseň. Prostě potřebuju aby se to rýmovalo.

kass*
hodnocení

0x

Plně chápu, jaký problém máte...sama jej mám, protože jsme v Hudební výchově dostali úkol změnit text písně Reklama na ticho, kterou jsme si vybrali jako závěrečnou píseń, kterou budeme zpívat před celou školou, jako každý devátý ročník. Jenže můj problém je ten, že na skládání básní nemám ani ten nejmenší talant a mám jen necelých 14 dnů na složení remeaku písničky...Jsem zoufalá, protože je to známkovaná práce a já nechci mít špatnou známku za nevypracovanou práci...
A vám ostatním, opravdu to vypadá, že se dotazující se osobě vysmíváte a ztrapňujete ji, přestože se pouze zeptala...není jediná,která má tenhle problém se skládáním rýmů...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]