Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba disku pri spousteni windows xp

Od: rad3c3k odpovědí: 4 změna:

Zdravim,

preinstaloval sem si na ntb operacni system na Windows XP...Respektive jsem pres instalacni cd naformatoval disk, nasledne se kopirovali nejake soubory potrebne k instalaci systemu, potom se restartoval pocitac, ovsem pri nabihani systemu se mi ukazala modra obrazovka, s hlaskou, ze je nejaka chyba disku, a ze spousteni vyndows bylo preruseno, protoze by mohlo dojit k poskozeni pocitace...A ze mam spustit CHKDSK /F...Nemuzu s tim hnou, nekolikrat sem zkousel znovu formatovat disk a provadet zacatek instalace znovu, ale pokazde se chyba vraci...a CHKDSK /F nemuzu spustit, protoze se nedostanu do Windows...Nevite nekdo co s tim?...Uz si vazne nevim rady...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Těžká rada. Před formátováním jste pravděpodobně na HDD vytvořil jednu primární partition. Dříve se vyskytovaly problémy, pokud byla moc velká a nebo nebyla umístěna u začátku HDD. Zkusil bych před instalací rozdělit HDD na 2 odddíly a instalaci provedl do prvního primárního, jehož velikost bych nastavil třeba na 4GB.

rad3c3k
hodnocení

zkousel sem, bohuzel nefunguje...

rv*

Tak ještě jednou zformátovat a zvolit kontrolu povrchu disku (nevím, jestli to z každé instalačky jde)

hodnocení

0x

Já v těchto případech testuji disk a ramky. Disk zformátovat třeba utilitkou od western digital- zero format, prostě se pak chová jako nový disk a taky pak testnout paměti- memtest86 třeba a znovu docvaknout do slotů, když jsou dvě tak zkusit klidně po jedné. To jsou nejčastější problémy které mě napadají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]