Nejste přihlášen/a.
Zdravím, o vánocích jsem obdržel darem baterii pro můj starý notebook acer aspire 6530g. Baterie pasovala a tak jsem se ji rozhodl nejdříve nabít a potom vyzkoušet. Bohužel předešlá baterie odešla do věčných lovišť díky mému nonstop nabíjení. Odpojil jsem ted napájení, neuplynuly ani 3 vteřiny a notebook lehnul. Docela mě to zaskočilo, tak jsem se rozhodl hrabat v nastavení napájení ale ani to tento problém moc nevyřešilo.
Problém: Notebook mi nenajede na plnou (100%) baterii, jenom nastartuje ale jakmile dojede do načítání komponent, chcípne. (s plnou baterií)
Za odpověď děkuji protože teď tu sedím, s novou baterií v rukách a nevím co mám dělat.
doplněno 27.12.12 11:52:Ps: Myslím že bude něco s hardwarem jelikož poslední 4 roky byl pořád na síti.
Můžeš zkusit vyčistit kontakty baterie, ale pokud to nepomůže, bude nejlepší rychlá reklamace...
doplněno 27.12.12 12:38:V tom případě ji notes nedobíjí... Jak jsem psal - zkus vyčistit ty kontakty (alkoholem), případně baterku nabít jinde (v jiném notesu nebo přímo, jestli to baterka umožňuje)...
doplněno 27.12.12 12:44:Kapacita není až tak důležitá - ale "poměrně" vyšší napětí?
doplněno 27.12.12 12:45:Cca 60000 mWh je cca 5 Ah - běžná kapacita...
10,8, 11,1 - to je jedno... Každopádně je to tříčlánková LiNěco (LiPol, LiIon), každý článek má cca 3,7 V...
doplněno 27.12.12 12:56:Jak píšu - ten rozdíl kapacit je nedůležitý (já mám třeba základ cca 4,5 Ah, přídavnou cca 8,5 Ah - obě chodí bez problému)...
To "bílé" bude onen problém - už ´konečně´ vyčisti ty kontakty...
Pokud je tam něco bílého - ´kvetoucího´, očisti to mechanicky (opatrně!) - oškrábat, okartáčovat, pak to vezmi alkoholem - vše samozřejmě za vypnutého notesu a tak, aby ani do počítače ani do baterie nic nezatklo!...
Pak ´uvidíme´...
Takže bohužel - ani baterkám se vady nevyhýbají... Přeju úspěšnou reklamaci...
Mám pocit že to není baterií... Vydržela mi JEDNOU až do 10ti%, pak se mi sekl prográmek a musel jsem vypnout..a už nenastartoval..
doplněno 27.12.12 12:41:Baterka se dobíjí, to jsem si zkontroloval ale nesouhlasí model.. je určena pro modely 5xxx acer aspire a já mám 6530... Pasuje ale napětí a kapacitu má poměrně větší než standardní od aceru...
doplněno 27.12.12 12:43:Tady je obrázek
No tahle má... 10.8v a předchozí měla... 11.1v. Aha... malá chybička v textu...
doplněno 27.12.12 12:48:Nová je 10.8V, 5200mAh/56Wh
Stará je 11.1V, 4400mAh
doplněno 27.12.12 12:50: Asi ano, ale zajímá mě proč na ní nelze nastartovat notebook. Když sem si ještě jednou pohrál s plánem napájení tak mi vydržela cca 5 minut a zkusit zapnout mě už ani nenapadlo... Help
Taková malá otázka... Když je kouknu na kontakty a je zde vidět partně cosi bílého, je to špatně?
doplněno 27.12.12 12:53:Řekl bych že jsem jí zastihl ve fázi oxidace...
"cosi bílého" - Chtělo by to fotku..
doplněno 27.12.12 13:06:Zkus ty kontakty oškrábat nožem, jestli to půjde.
Fotka... Fotka.. no mohl bych to skusit ale stejně nic tam nebude vidět..
doplněno 27.12.12 12:58:Nahoře lze vidět bílý povlak čehosi...
Ok... ok.. tak uvidíme...
doplněno 27.12.12 13:11:Čistil jsem to lihem, alkehol jsem tu nenašel ale zdá se že BÍLÝ svinstvo už zmizelo...
doplněno 27.12.12 13:15:Vyskoušíme... Odpojujeme.
doplněno 27.12.12 13:16:Vypadá to že se baterie chytla... No 73% neni moc ale spíš se obávám oblasti kolem 50%, tam mi většinou skape...
Tak jsi zrovna natrefil na blbou baterii. Že hlásí 100 % neznamená, že je opravdu nabitá na plnou kapacitu. Zkus si stáhnout HWiNFO32 (nebo HWiNFO64, pokud máš 64bitový OS) a podívej se na datum výroby (jestli ti ho prozradí), napětí a kapacitu.
doplněno 27.12.12 12:15:Mně taky dělala stará baterie podobnou věc - hlásila 70 % a po odpojení napájení se noťas vypnul. Nezbylo mi nic jiného, než ji vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.