Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie v notebooku se nenabíjí

Od: martinzprahy* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, o vánocích jsem obdržel darem baterii pro můj starý notebook acer aspire 6530g. Baterie pasovala a tak jsem se ji rozhodl nejdříve nabít a potom vyzkoušet. Bohužel předešlá baterie odešla do věčných lovišť díky mému nonstop nabíjení. Odpojil jsem ted napájení, neuplynuly ani 3 vteřiny a notebook lehnul. Docela mě to zaskočilo, tak jsem se rozhodl hrabat v nastavení napájení ale ani to tento problém moc nevyřešilo.

Problém: Notebook mi nenajede na plnou (100%) baterii, jenom nastartuje ale jakmile dojede do načítání komponent, chcípne. (s plnou baterií)

Za odpověď děkuji protože teď tu sedím, s novou baterií v rukách a nevím co mám dělat.

doplněno 27.12.12 11:52:

Ps: Myslím že bude něco s hardwarem jelikož poslední 4 roky byl pořád na síti.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Můžeš zkusit vyčistit kontakty baterie, ale pokud to nepomůže, bude nejlepší rychlá reklamace...

doplněno 27.12.12 12:38:

V tom případě ji notes nedobíjí... Jak jsem psal - zkus vyčistit ty kontakty (alkoholem), případně baterku nabít jinde (v jiném notesu nebo přímo, jestli to baterka umožňuje)...

doplněno 27.12.12 12:44:

Kapacita není až tak důležitá - ale "poměrně" vyšší napětí?

doplněno 27.12.12 12:45:

Cca 60000 mWh je cca 5 Ah - běžná kapacita...

:-D

doplněno 27.12.12 12:49:

10,8, 11,1 - to je jedno... Každopádně je to tříčlánková LiNěco (LiPol, LiIon), každý článek má cca 3,7 V...

doplněno 27.12.12 12:56:

Jak píšu - ten rozdíl kapacit je nedůležitý (já mám třeba základ cca 4,5 Ah, přídavnou cca 8,5 Ah - obě chodí bez problému)...

To "bílé" bude onen problém - už ´konečně´ vyčisti ty kontakty... :-D

Pokud je tam něco bílého - ´kvetoucího´, očisti to mechanicky (opatrně!) - oškrábat, okartáčovat, pak to vezmi alkoholem - vše samozřejmě za vypnutého notesu a tak, aby ani do počítače ani do baterie nic nezatklo!...

Pak ´uvidíme´...

;)

doplněno 27.12.12 13:31:

Takže bohužel - ani baterkám se vady nevyhýbají... Přeju úspěšnou reklamaci...

martinzprahy*
hodnocení

Mám pocit že to není baterií... Vydržela mi JEDNOU až do 10ti%, pak se mi sekl prográmek a musel jsem vypnout..a už nenastartoval..

doplněno 27.12.12 12:41:

Baterka se dobíjí, to jsem si zkontroloval ale nesouhlasí model.. je určena pro modely 5xxx acer aspire a já mám 6530... Pasuje ale napětí a kapacitu má poměrně větší než standardní od aceru...

doplněno 27.12.12 12:43:

Tady je obrázek

Baterie v notebooku se nenabíjí
martinzprahy*
hodnocení

No tahle má... 10.8v a předchozí měla... 11.1v. Aha... malá chybička v textu...

doplněno 27.12.12 12:48:

Nová je 10.8V, 5200mAh/56Wh

Stará je 11.1V, 4400mAh

doplněno 27.12.12 12:50:

Asi ano, ale zajímá mě proč na ní nelze nastartovat notebook. Když sem si ještě jednou pohrál s plánem napájení tak mi vydržela cca 5 minut a zkusit zapnout mě už ani nenapadlo... *zed*Help

martinzprahy*
hodnocení

Taková malá otázka... Když je kouknu na kontakty a je zde vidět partně cosi bílého, je to špatně?

doplněno 27.12.12 12:53:

Řekl bych že jsem jí zastihl ve fázi oxidace...

praivo*

"cosi bílého" - Chtělo by to fotku..

doplněno 27.12.12 13:06:

Zkus ty kontakty oškrábat nožem, jestli to půjde.

martinzprahy*
hodnocení

Fotka... Fotka.. no mohl bych to skusit ale stejně nic tam nebude vidět..

doplněno 27.12.12 12:58:

Nahoře lze vidět bílý povlak čehosi...

Baterie v notebooku se nenabíjí #2
martinzprahy*
hodnocení

Ok... ok.. tak uvidíme...

doplněno 27.12.12 13:11:

Čistil jsem to lihem, alkehol jsem tu nenašel ale zdá se že BÍLÝ svinstvo už zmizelo...

doplněno 27.12.12 13:15:

Vyskoušíme... Odpojujeme.

doplněno 27.12.12 13:16:

Vypadá to že se baterie chytla... No 73% neni moc ale spíš se obávám oblasti kolem 50%, tam mi většinou skape...

majsterjoe*

Nech to reklamovat. Nova baterie nema proc oxidovat a ty se s novou baterii nemas trapit. Bohuzel si mozna narazil na vadny kus, ale stava se to. REKLAMACE je na miste.

martinzprahy*
hodnocení

Právě teď mi vypověděla službu... Takže pryč sní..

praivo*
hodnocení

0x

Tak jsi zrovna natrefil na blbou baterii. Že hlásí 100 % neznamená, že je opravdu nabitá na plnou kapacitu. Zkus si stáhnout HWiNFO32 (nebo HWiNFO64, pokud máš 64bitový OS) a podívej se na datum výroby (jestli ti ho prozradí), napětí a kapacitu.

doplněno 27.12.12 12:15:

Mně taky dělala stará baterie podobnou věc - hlásila 70 % a po odpojení napájení se noťas vypnul. Nezbylo mi nic jiného, než ji vyměnit.

Baterie v notebooku se nenabíjí #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]