Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý signál wifi

Od: hoummy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám takový menší problém se silou signálu WiFi v RD. Modem wifi Huwei je umístěn v přízemí nad pracovnou, kde se projevují "anomálie" signálu. V jedné části místnosti (teoreticky) blíže k vysílači je signál nízký a kolísá, padá. V druhé části, jakoby dále je zase silný a v pořádku. Nevíte co s tím? Potřeboval bych, aby signál by v místnosti stejný, předělání wifi není možné. Ruší to něco?

Děkuji za reakce...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud máš na routeru klasickou prutovou anténu, zkus ji dát do vodorovné polohy (anténa málo září směrem ´dolů´)...

Jak píše Mikihans, zkus i jiný kanál (koukni na dostupné sítě a vyber takový kanál, který bude co nejvzdálenější od ostatních)...

kk*

jak předělat ten kanal

ladinpraha*
hodnocení

2x

Rušit to může naprosto cokoli. Jakékoli bezdrátové zařízení, které pracuje na 2,4GHz, ale i překážka, která se signálu postaví do cesty. Já používám NB na balkoně, přímá vzdálenost od wifiny cca 5m. Signál mi taky kolísá, ale viditelný vliv na příjem to nemá. Zpočátku se to pralo se signálem z kamery, pomohlo přepnout kanál na kameře, ovlivňuje to i když se syn ve vedlejší místnosti zvedne od PC, pověšené prádlo a podle mě i počasí. Samozřejmě i zařízení v sousedních bytech, která někdy ukazují silnější signál, než je ten můj. Chce to vyzkoušet a pohrát si s výběrem kanálu a případně nastavit vyšší sílu signálu.

hodnocení

0x

Je divné, že by v blízkosti vysílače signál tak kolísal. Zkuste v nastavení routeru vybrat jiný kanál WiFi, je možné že se to hádá s nějakou jinou sítí v blízkém okolí ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]