Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám lepší grafickou kartu

Od: lukeos* odpovědí: 9 změna:

záleží na značce grafické karty?jaký je rozdíl mezi graf. kartou do počítače a notebooku?Mají grafické karty nějakou jednotku?Co znamená HD 3200 a co znamená grafická paměť 256 MB?Jakou bych měl mít graf. kartu abych měl u her NFS Shift a Mafia 2 nastavení grafiky někde v prostřed a ne na minimum, když mám procesor a Ram u her víc než dostačující.děkuji za odpověď

doplněno 31.03.11 00:16:

a jsou jenom dva graf. karet druhy? ATI a NVIDIA jako u procesorů Intel a AMD?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, u GK je to jako u aut. Auta taky nemají žádnou jednotku použitelnosti, výkonu a výdrže. Prostě jsou dva většivoví výrobci čipů (motorů) do externích GK (AMD-ATI a Nvidia) a další výrobci z těchto čipů vyrábějí GK, v růzvé kvalitě, ceně i výkonu. O předpokládaném výkonu však ve velké míře rozhoduje použitý čip (motor) Tyto karty jsou pak označovány velmi různě a nelogicky a tak si budete muset dát tu práci a najít si na internetu, zda vámi vybraná karta za dané peníze bude dostačovat. V současnosti jsou GK za 2-2,5 tis. dostačující pro PC hry, ale i tak tu jsou rozdíly a je dobré si tu kartu ještě pořádně prolustrovat na internetu. Pod touto finanční hranicí bych měl obavu, že karta nebude mít potřebný výkon a bude určena spíše do kanceláře. Ještě bych vás chtěl upozornit, že i když procesor a GK splňují minimální požadavy hry, tak je nejisté zda to bude hratelné. Raději se dívejte na optimální - doporučené pořadavky.

mirdik
hodnocení

0x

značku zvaazuj podle sebe kazda ma sve pro a proti, pamet ta je dulezita ale vv pohode staci 512,1024 MB pameti,

HD 3200 je integrovana GK v ntb a mozna i PC tim uz si nejsem tak jistej ale jestli ji mas bud rad ze jedes mafii II vubec .

Já za sebe mám Gigabyte 8800 GT OC 512 a se slusnym cpu jsem jel maifii II na max krom AA vyhlazovani.

Napiš sem celou tvoji sestavu, a jestli chces muzu ti rovnou vybrat GK s ohledem na cenu.

lukeos*
hodnocení

pošlu dokument o parametrech

Jak poznám lepší grafickou kartu
lukeos*
hodnocení

no moc dobře to vidět není.zobrazím jenom to nejduležitější

Jak poznám lepší grafickou kartu #2
lukeos*
hodnocení

Mohl byste mi teda poradit jakou GK si mám vybrat?Parametry počítače jsou : procesor-Intel Pentium 4 - 3GHz 2jádro , paměť RAM 2 GB.nevím jestli v tom hraje roli OS tak je to Windows XP Home edition SP2 32-bit .Nyní je tam GK nVidia GeForce 7300 GT, 256 MB.Rád bych kdybyste mi poradil nejlepší GK pro počítač bez ohledu na cenu a jěště s ohledem na cenu kolem 1500,- až 2000,-. Tentokrát jde o počítač nikoli o ntb, takže je GK vyměnitelná.děkuji za odpověď

buss
hodnocení

0x

t e s t e m

jvsl*
hodnocení

0x

Je to celkem jednoduché. Máš čip, buď ATI nebo NVIDIA. Ty dodávají čip výrobcům, Asus, Zotax, MSI a pod. Ty montují čipy na své desky a dodávají k tomu paměti, ventilátory a vše ostatní. Případně ještě vylepšují návrhy a takty doporučené výrobcem čipů. První číslo v názvu karty značí generaci karet, čím vyší tím je karta modernější a podporuje novější technologie. Mělo by to být u NVIDIE alespoň 2xx, 4xx, nejlépe 5xx. ATI 4xxx, 5xxx, 6xxx. Druhé číslo značí výkonostní třídu. Měla by tam být alespoň 5, lépe 6 a víc. Cokoli pod 5 nebrat. Jestli hraješ hry, jsou to vyhozené peníze. Ostatní čísla už nemají takový význam. Velikost paměti není až tak rozhodující, důležitej je takt čipu a propustnost pamětí, velikost sběrnice. Paměť je taky určitě na zvážení, ale připlácet peníze za 2G když 1G udělá stejnou práci mi přijde zbytečný. Taky musíš vzít v uvahu jakej máš procesor. Je zbytečný kupovat kupovat drahou a výkonou kartu, když nemáš dost silnej procesor. Měl bys mít alespoň dvoujádro nad 2,5GHz, nebo čtyřjádro min. 2GHz. Čím víc tím lépe. Taky je nutné lepší zdroj. Alespoň min 500W. Myslím že střední třida NVIDIA asi tak 260, nebo 460 by měla stačit. Někde chválily od výrobce přetaktovanou 460 s 1G paměti. To je docela dobrá volba.

bruk600*
hodnocení

0x

Z původní otázky nebylo jasné, že vám jde o rozšíření výkonosti NB. NB je lehké mobiní PC s minimální možností jakéhokoli rozšíření. Výměna GK, je právě u NB nemožná a veškeré naše rady tady jsou mimo mísu. Prostě pokud nebude NB po zakoupení dostatečně výkoný, tak už mu ani svěcená voda nepomůže.

Ano jistě je spousta notebooků u kterých je GK integrovaná, ale taky je spousta notebooků u kterých je výměnná. Vyrábí je ASUS i ACER a jistě i spousta dalších. Samozřejmě se to liší podle typu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]