Nejste přihlášen/a.
Zdravim vespolek.Mam dotaz.Koncem roku jsem daroval kamosovi router,ze kdyz si da zavest net,vyuzije ho.Ja jsem dostal novy,tak proto..A dneska mu zavadi internet,bydlí na konci mesta.No vola mi,ze potrebuje heslo a jmeno,pry si to vyzaduje. a ja si to nepamatuju.Kde ho muzem najit?jak na nej pridu?(protoze ,kdyz byl u mne s notasem na navsteve,a pripajel se k wifi,to heslo jsem mu tam psal ja,no mam total okno...)Pomozte mi,pomozte nam...Dekuju.LukyLuky
vyresetovat bych volil jako posledni moznost -> zvlast u cloveka, ktery nevi, ktera bije. Protoze pokud to neni router s nahranym firmware od poskytovatele, ktery tam edituje sve nastaveni, tak se mu vyresetuje skutecne do tovarniho nastaveni, ktere je samozrejme jine.
On se te ale pta asi uplne na jine heslo, protoze k pripojeni k siti WIFI to nechce "jmeno" a "heslo" ale jen to heslo.
Jmeno a heslo k routeru nejspis mysli na konfiguraci toho routeru, aneb do weboveho prostredi. Pokud ani tohle nevis (ale nemenils) tak by to melo byt u routeru ZYXEL (99% uzivatelu) uzivatel : admin , heslo : admin nebo 12345 nebo 12346 ... pokud ani tohle nepujde, napis sem presny typ routeru a reknu ti.
yakub:
Když se ten kamarád u něj přihlašoval, tak mu tazatel určitě nedával heslo na konfiguraci routeru .
Jenze pokud mu tam to heslo uz jednou daval, tak proc by ho chtel znova, kdyz uz ho tam ma, ze? Nebo ty pokazdy, kdyz se pripojujes ke stejne wifi pises heslo? .-) nehlede na to, ze se pta po "uzivateli a heslu" a ne jen "heslo k wifi"
zakub:
jasně když jsem u někoho na návštěvě, tak první co chci když se chci připojit k Wi-Fi tak požaduji přístup do routru, abych se v tom mohl pohrabat .
Tak si asi to připojení odstranil - vždyť jsou to dva kliky myší. Zavádějí mu internet tak to stejně bude muset konfigurovat, tak není nic jednodušší než reset a začít znovu. Rozhodně rychlejší než pátrat po heslu na "Poraďte"
Proste podle toho, jak to tazatel napsal, tak se pta na "uzivatele" a "heslo" ,... a k pripojeni k wifi zadnyho uzivatele nepotrebujes. tak proto si myslim, ze po nem chce kamarad prihlasovaci udaje k routeru, protoze pokud mu ten router dal, a nastavuji mu doma internet, tak si chce asi sam nastavit sve nastaveni ne? a hadej co k tomu bude potrebovat? ja bych rekl, ze jmeno a heslo ... co sem pletes zase nejakou navstevu? proste dostal router a pta se na jmeno a heslo aby si ho mohl sam nastavit podle sveho operatora, protoze jak jiste vis, kazdy operator ma sve APN
doplněno 31.03.11 10:57:kdybych od nekoho dostal router, tak se taky nebudu pidit jake tam bylo heslo k wifi, ale nastavim si vsechno sam a proc resetovat a vsechno "slozite" nastavovat znova, kdyz se muzu zeptat kamose, zda nevi heslo k tomu routeru (k nastaveni) ... nevi? neva, udelam reset ... konec, tecka, uz me tohle tema neba. Ty mluvis o koze, ja o voze ... kdyz se me nekdo pta kudy do brna, tak mu povim kudy do brna a nebudu mu vysvetlovat, ze lepsi je to v praze. Tudiz, kdyz se pta nekdo na jmeno a heslo k routeru, okamzite myslim na jeho webove rozhrani a ne na wifi sit!
Když bude mít heslo a jméno tak se tam dostane aby si to mohl nakonfigurovat dle svých potřeb, když to resetuje tak si to může nakonfigurovat dle svých potřeb - překonfigurovat to musí tak jako tak a zasadní rozdíl je, že druhá možnost je rychlejší.
Proč tam pletu návštěvu? Je dobré si číst otázky pořádně .
Ten routr mu doma leží 3 měsíce a teď se ho rozhodl zprovoznit. Když se někdo ptá na heslo a jméno k routeru tak by ti mělo být jasné, že pokud není tovární tak mu jej těžko poradíš a pokud je tovární tak jej má v manuálu a pokud jej resetne tak bude tovární a zase tolik nastavování tam po resetu není, aby rychlejší možnost byla neresetovat a pídit se na netu po hesle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.