Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obejít novější verzi

Od: lukeos* odpovědí: 8 změna:

měl jsem v počítači windows XP a přeinstaloval jsem ho na Vistu.Teď když ho chci přeinstalovat zpět tak to hlásí že instalační program nemůže pokračovat, protože v počítači je novější verze systému Windows.Nelze to nějak obejít?beru všechny možnosti jak XP naistalovat zpět..děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Vytvoř si nový oddíl a do něj xp nainstalovat půjde.Potom ten s Vistou vymaž-zformátuj.

jarinm6*
hodnocení

0x

Ahoj. Vlož a nechej v mechanice DVD s windows XP. Restartuj pc a při bootovani se ti ukáže že jakoukoli klávesou spustíš instalaci...tak jí nech spustit. Potom to necháš instalovat a když se tě to zeptá na oddíl, tak ten oddíl s windows Vista smažeš, HDD naformátuješ, vytvoříš si nový oddíl a na něj začneš instalovat XP. Podud máš důležité data na tom oddíle kde máš nainstalovanej windows Vista, tak žádnej oddíl neodstraňuj, nech vytvořit nový oddíl a poté až do něj nech instalovat

lukeos*
hodnocení

když jsem restartoval počítač tak se mi žádné -jakoukoli klávesou spustíš instalaci nezobrazilo.to až potom,ale předtím tam byli 3 možnosti "Del"- BIOS Setup/Q-Flash "F9"- XpressRecovery2 a "F12"- Boot Menu a když jsem zmáčknul F9 tak se tam zobrazilo to- jakoukoli klávesou spustíš instalaci no tak jsem třeba stiskl Enter no ale systém se potom spustil jako bych nic nezmáčkl.A ještě když jsem se díval na vytvoření nového oddílu přes ovládací panely, tak max velikost nového oddílu mě to pustilo na 7 MB,kde by se asi windows nevlezl.Zmenšit oddíl "místní disk" nešel. Nešlo by naformátovat disk, kde by se operační systém vymazal se všemi soubory a potom vložit instalační CD do mechaniky?co by se jinak mohlo stát?

Musíš taky dát do mechaniky cd s instalací win xp, potom restartovat a protože nevíme jak máš bootování tak po restartu dáš to F12 boot menu a vybereč mechaniku, pak už instaluješ

lukeos*
hodnocení

to jsem přesně potřeboval napsat.Už to začíná něco dělat

Ptas se na vicero veci dohromady a ani nema smysl na vsechno odpovidat, snad jen ve zkratce :

Pokud nemas nastaveno bootovani z CD, tak pro tyto ucely tii to pise prave to F12 -boot menu : aneb zde si vyberes odkud se ma zavadet system - > CD/DVD ROM.

Pokud je CD bootovaci, zobrazi se "...jakoukoliv klavesou spustite instalaci" -> nevim, zda enter to bere taky, ja mackam mezernik :)

Pote nabehne instalacni obrazovka, kde ted presne z hlavy nevim jak jdou obrazovky po sobe, ale musis zvolit instalaci windows, potom, kdyz se pta "kam", zvolis spravny disk (pokud jich mas vic) ... on se zepta, zdali ma formatovat, nebo instalovat rovnou. Das formatovat, on disk naformatuje a zacne s instalaci. hotovo.

Zvetsit diskovy oddil neslo, protoze stavajici ti uz zabiral cely disk ... aneb jak prilejes vodu do plneho hrnce?

Zmensit z principu nejde, nevim proc to widle neumi, ale jsou na to jine nastroje.

Naformatovat disk samozrejme jde, ale nemuzes formatovat disk s operacnim systemem, kdyz v tom operacnim systemu zrovna pracujes... rika vam neco rceni "podrezavat si vetev pod sebou?" . Zde bych radil nabootovat z nejakeho LIVE OS a pak vam disk zformatovat pujde, ale proc tak slozite, kdyz primo instalace windows se hned na zacatku pta, zda ma disk naformatovat (zde uz to jde, protoze system nabootoval z CD, nikoliv z disku.

lukeos*
hodnocení

ok. ale zajímalo by mě kdybych najel na tento počítač potom najel pravým tlač. myši na disk na kterém je nainstalovaný windows a dal Naformátovat.co by se potom stalo?byl by počítač jako bych koupil bez OS?nebo něco jiného?a když se instaluje OS do počítače ve kterém žádný OS není, tak se vloží do mechaniky inst. CD a jede to?

Tak by se nic nestalo... napsalo by ti to tohle:

img4.imageshack.u/...

JJ, pokud v PC neni zadny OS, tak se vlozi CD/DVD s OS a ten se nainstaluje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]