Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odinstalace XP Pro

Od: milmel* odpovědí: 2 změna:
Mám Windows XP Pro a protože jsem chytil vir, potřebuji odinstalovat a formátovat disk. Potom znovu nainstalovat XP. Bohužel XP se brání formátování i odinstalaci. Nechce mě to pustit dále a stále to hlásí, že nejde formátovat ani smazat. Zkoušel jsem start z CD, formátovat z DOSu a další. Víte někdo jak na to. Moc děkuji!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Někde asi děláš chybu. Nabootuješ z CD, dáš instalaci Win, zvolíš stejný oddíl jako je ten stávající, pak necháš provést rychlý nebo úplný formát vybraného oddílu a pokračuješ dál v instalaci. Takhle to funguje.
Další, ale zbytečně složité řešení je připojit disk k jinému PS a provést formátování tam. Hodně zdaru.

Jj nekde asi delas chybu. Mas nastaveno bootovani s CDromu? To ze je cdcko v mechanice neznamena, ze si z nej nabootoval. To se nastavuje v BIOSU (po startu pocitace zmacknout tlacitko DELETE). Nektere biosy se spousti urcitou kombinaci klaves, ale ta vzdy problikne pri startu pocitace. No a v biosu vyhledej polozku BOOT SETTINGS, ci BOOT DEVICE PRIORITY, nebo proste nastaveni obsahujici sluvko BOOT. Poznas to hned, protoze jedine co tam pujde nastavit je poradi zarizeni z kterych se bude snazit pc nahrat system... cili FDD, Hard Drive, CD-rom, ... presun CD-Rom na prvni pozici, uloz nastaveni a restartuj.

Potom je taky otazka, zda mas bootovaci systemove CDcko. Pak uz postupuj jak psal spider...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]