Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před časem mi dal kamarád na CD-R vypálenou hru CrissCross 2, protože jsem ještě neměla připojení k internetu. Teď bych podobnou službu ráda prokázala dvěma spoluhráčkám Scrabble, které nemají možnost doma trénovat. Mám stažený NERO 10 a zůstal mi ještě i NERO 9, jenže si s tím nevím rady. Je to hra free, tak se snad nedopustím trestného činu. Už jednou jsem si přenášela data přes CD-R při nákupu dalšího PC, jenže si nepamatuji, jak jsem to dělala. Poradíte? Patronka
Přečtěte si návod.
doplněno 28.03.11 13:11:Pro Vás nejjednoduším postupem (pokud máte stále originální CD) najít funkci "COPY CD/DVD"... samo Vás to navede.
Děkuji, návod si za chvíli přečtu - nemám dávat otázky, když pořád odbíhám k něčemu jinému. Originál nemám, to je právě taky vypálené CD-R. Udělala jsem si screen úvodní stránky NERO .., jenže mi nešel vložit, tak jsem musela nejprve zmenšit rozlišení. Mně to někdy chvíli trvá, než mi docvakne. Patronka
NERO je samozřejmě dobrý nástroj (ve vyších verzích možná až moc dobrý, zbytečně rozsáhlý), ale jak je na tom s češtinou, nevím (měla by být možnost lokalizace, ale dlouho jsem ho nepoužíval, takže se neorientuni). Pokud chceš česky mluvící programy, Ashampoo má češtinu ve všech svých verzích, a že jich je. Poslední je desítka, ale verze šest úplně stačí a ta je free, je ke stažení třeba na Slunečnici slunecnice.cz/..., na stahuj stahuj.centrum.cz/... a jinde, samozřejmě na stránkách Ashampoo. Co o tom píší třeba na stahuj:
Ashampoo Burning Studio Free je bezplatnou verzí oblíbeného nástroje na vypalování optických disků. Tato verze postrádá pár pokročilých funkcí jako je například převod videa do formátu DVD-Video, tisk obalů a úprava obrazů.
Mezi podporované formáty patří CD, DVD a Blu-ray Disc. Vypalovat lze data, hudbu i video. Program disponuje jednoduchým a přehledným rozhraním, ve spojení s českou lokalizací jde o ideální nástroj pro začátečníky a mírně pokročilé uživatele. Kromě běžných funkcí je obsažena i podpora pro zálohování dat a ripování hudebních CD.
(Jinak například pro Totalcommander lze stáhnout zdarma pohodlný vypalovací plugin, ale obávám se, že zrovna kopírování disků nezvládá, a že je třeba vypalovat přes comp.)
Díky, už se začínámj orientovat, ale zatím jsem nenašla Ashampoo Burning Studio 6 s češtinou. Verze stažená ze www.stahuj.centru/... mi nabídla ze slovanských jazyků pouze polštinu. Program Nero Burn Lite 10.0 si ponechám, tyto programy nejsou vzájemně zástupné. Ještě se podívám, co nabízí Slunečnice. Patronka
doplněno 28.03.11 19:17:na Slunečnici to samé, tak jak tam dostanu češtinu?
To je nedorozumění, ta polština se týká instalačního programu, ale kjakmile ashampoo nainstalujete, tak v něm můžete zapnout češtinu přes settings/languages. Tam je bohatá nabídka jazyků, vyberete česky, následně program zavřete a při novém otevření už se s vámi domluví.
doplněno 28.03.11 19:20:Samotná instalace moc jazykových znalostí nevyžaduje, ta by snad měla projít bez problémů. Prostě odkliknu install, všechnu mu schválím, a je to.
To je celkem jedno. Já mám ještě to původní CD od kamaráda, hru mám v PC v zkomprimované i extrahované podobě. Takže tři možnosti - zkopírovat původní CD - vypálit hru zazipovanou - vypálit hru extrahovanou a taky si vůbec připomenou vypalování. Patronka
Já mám Nero 7, vyšší verze neznám, ale určitě bys tam měla mít možnost zálohování - zkopírovat celý disk. V Neru 7 bych použil volbu NeroExpress - Obraz, Projekt, Kopie - Zkopírovat celé CD. Pak strčíš CD do mechaniky a až si ho PC načte, tak tě vyzve k vložení prázdného CD. Mělo by to obdobně fungovat i v Neru 9 nebo 10.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.