Nejste přihlášen/a.
Ahojky, prosím Tě, poradíš mi. Omylem jsem si odinstalovala zvuk a nejdou mi přehrát zvuky v reprácích. A nevím, jak to nainstaluji zpět. Nebo spíš jak to udělám, aby mi zpátky hrály bedýnky? Nevím si už rady, tak doufám, že aspoň Ty mi pomůžeš.
Jestli je zvuková karta vestavěná v desce, stačí zjistit jméno základní desky /například přes EVEREST Home Edition 2.20/ a navštívit oficiální stránky výrobce a odtamtud stáhnout ovladače zvuku.
Pokud zvuková karta je odjímatelná, tak ji vytáhněte, spusťte počítač, pak ho vypněte, poznamenejte si jméno zvukové karty /mělo by to tam být napsané/ a zasuňte ji. Pokud zvuk půjde, tak je to dobrý. Pokud ne, tak navštivte výrobce zvukové karty a stáhněte ovladače.
Důležité je jaký máte systém /jeslti Windows nebo Linux nebo Mac a taky jakou verzi/.
Kolego, ptát se jestli má linux nebo mac - tedy na linuxu by musela použít balíčkovač (apt, yum, pacman) a na macu by musela jako superuser smazat kext Navíc připočtěte že je to žena, ta bude určitě ráda, že jí jde windows... Jinak slečně (nebo paní) bych doporučil jednoduše zkusit obnovení systému (instrukce k její verzi systému nalezne v nápovědě k systému (Start -> nápověda, resp. klikne na plochu a dá F1))
Pamatujete si, co jste udělala, že si myslíte, že jste "odinstalovala zvuk"? Neni to totiz az tak snadna cesta k jeho odinstalaci.
Nepouzila jste spis nejakou klavesovou zkratku a neztlumila jste si reproduktory? - nemate vpravo dole (vedle casu) malinkatou ikonku reproduktoru?(pozor na nastavene skryvajici se nepotrebne ikony) nemá přes sebe zákaz stání? - stačí odškrtnout volbu "ztlumit".
Další možnost je kabeláž vs napájení. Nedivte se za ten dotaz, ale někdo skutečně zapomene i na to, že vypl repro soustavu. Další možností je jen vystrčený, nebo nedostatečně zasunutý konektor. Zkontrolujte drát vedoucí od bednicek k PC. Jestli je strčen konektor "jack 3,5"do správné zdířky (často označována zelenou barvou).
Nejrychlejsi ale problem diagnostikujem ve spravci zarizeni -> Klepněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit a zadejte příkaz devmgmt.msc (a OK, nebo Enter) . Spustí se okno s hlavičkou Správce zařízení. Zde bude hodně položek, z nichž jedna by měla být "Řadiče zvuku, videa a her"... máte ji tam? Zkuste ji rozkliknout. Nejsou u nějakého zařízení otazníky či vykřičníky? Pokud zvládnete Printscreen, pošlete náhled (klávesou PrintScreen "vyfotíte"obrazovku a v programu malování dejte vložit. Uložený obrázek nahrajte sem na server, nebo přes imageshack.us/... na internet, at můžem radit dále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.