Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejde přehrát zvuk?

Od: 1991* odpovědí: 4 změna:

Ahojky, prosím Tě, poradíš mi. Omylem jsem si odinstalovala zvuk a nejdou mi přehrát zvuky v reprácích. A nevím, jak to nainstaluji zpět. Nebo spíš jak to udělám, aby mi zpátky hrály bedýnky? Nevím si už rady, tak doufám, že aspoň Ty mi pomůžeš.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Jestli je zvuková karta vestavěná v desce, stačí zjistit jméno základní desky /například přes EVEREST Home Edition 2.20/ a navštívit oficiální stránky výrobce a odtamtud stáhnout ovladače zvuku.

Pokud zvuková karta je odjímatelná, tak ji vytáhněte, spusťte počítač, pak ho vypněte, poznamenejte si jméno zvukové karty /mělo by to tam být napsané/ a zasuňte ji. Pokud zvuk půjde, tak je to dobrý. Pokud ne, tak navštivte výrobce zvukové karty a stáhněte ovladače.

Důležité je jaký máte systém /jeslti Windows nebo Linux nebo Mac a taky jakou verzi/.

lmojzis

Kolego, ptát se jestli má linux nebo mac - tedy na linuxu by musela použít balíčkovač (apt, yum, pacman) a na macu by musela jako superuser smazat kext :) Navíc připočtěte že je to žena, ta bude určitě ráda, že jí jde windows... Jinak slečně (nebo paní) bych doporučil jednoduše zkusit obnovení systému (instrukce k její verzi systému nalezne v nápovědě k systému (Start -> nápověda, resp. klikne na plochu a dá F1))

1991*
hodnocení

Díky moc za radu,bylo to asi nejjednoduší, co jsem mohla udělat. Než nějak komplikovaně. Fakt díkes =)

hodnocení

0x

Pamatujete si, co jste udělala, že si myslíte, že jste "odinstalovala zvuk"? Neni to totiz az tak snadna cesta k jeho odinstalaci.

Nepouzila jste spis nejakou klavesovou zkratku a neztlumila jste si reproduktory? - nemate vpravo dole (vedle casu) malinkatou ikonku reproduktoru?(pozor na nastavene skryvajici se nepotrebne ikony) nemá přes sebe zákaz stání? - stačí odškrtnout volbu "ztlumit".

Další možnost je kabeláž vs napájení. Nedivte se za ten dotaz, ale někdo skutečně zapomene i na to, že vypl repro soustavu. Další možností je jen vystrčený, nebo nedostatečně zasunutý konektor. Zkontrolujte drát vedoucí od bednicek k PC. Jestli je strčen konektor "jack 3,5"do správné zdířky (často označována zelenou barvou).

Nejrychlejsi ale problem diagnostikujem ve spravci zarizeni -> Klepněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit a zadejte příkaz devmgmt.msc (a OK, nebo Enter) . Spustí se okno s hlavičkou Správce zařízení. Zde bude hodně položek, z nichž jedna by měla být "Řadiče zvuku, videa a her"... máte ji tam? Zkuste ji rozkliknout. Nejsou u nějakého zařízení otazníky či vykřičníky? Pokud zvládnete Printscreen, pošlete náhled (klávesou PrintScreen "vyfotíte"obrazovku a v programu malování dejte vložit. Uložený obrázek nahrajte sem na server, nebo přes imageshack.us/... na internet, at můžem radit dále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]