Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se znovu připojit?

Od: zanecek odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

při pokusu o přidání nového pc (notebooku) do naší rodinný bezdrátové sítě mi vypadlo spojení a k síti se už nedá připjit.

Bohužel jsem nevěděl heslo, takže po půlhodince marného tipování jsem zaexperimentoval, šel jsem do správy sítě a zabezpečení a zde změnil klíč zabezpečení sítě a dal "OK" - po této manipulaci se mi však bezdrátová síť vypojila a nejde nahodit. Při pokusu o připojení mi ani nedá možnost zadat heslo, pouze napíše "Systém Windows se nemůže připoji k síti". Opravdu jsem touto manipulací heslo sítě změnil?

Co s tím mám dělat? Jak se opět připojit k bezdrátové síti? Musím bezdrátovou síť celou znovu nastavit? Jak? Máme 2 routery - Zyxel a Edimax, teď mám malinko problém říci, na jký z těchto routerů je síť nastavena, ale spíše na Edimax, jestli to je důležité.

Děkuji za každou radu, je to ale pro mě docela španělská vesnice, takže pokud možno polopaticky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarinm6*
hodnocení

0x

Zdravím. Musíte jít do správce sítě a jít do vlastností adaptéru. poté na kolonku protokol IP, znova vlastnosti a tam budete muset vyplnit všechny kolonky jako IP, Bránu atd...od sprostředkovatele internetu...

zanecek
hodnocení

Díky za radu, takže toto mi pomůže se znovu připojit k bezdrátové síti nebo ji celou nastavit? Momentálně totiž nevím, co s tou sítí je, jestli je celá nefunkční nebo se na ni jen já nemůžu dostat..? (bohužel nemohu žádným jiným pc ozkoušet).. ta data od sprostředkovatele internetu (já mám O2) mohu nalézt kde? je to k sehnání online nebo to je někde v papírech?

mimochodem: "jít do vlastností adaptéru, poté na kolonku protokol IP" - TCP/IPv4 nebo IPv6? :)

díky

jarinm6*

protokol IPv4...data by měli být v papírech, ale domnívám se, že o2 to má zřízené tak, že musíte použít znovu instalaci softwaru, pokud jste od o2 nějaký dostal

Software od O2?

Pokud neví přihlašovací data na wifi kterou má podle popisu nastavenou on doma tak se musí přes prohlížeč přihlásit na webové rozhraní wifi routeru. , ip musí vědět on, nebo bude na zařízení a nebo kouknot do start, spustit, ipconfig a junknout na bránu a to bude wifi router. Tam pak nastaví vše co potřebuje, včetně nového hesla případně

hodnocení

0x

Nyni WIFI na ostatnich PC funguje ci ne?

Pokud ANO, tak na pc, kde to funguje spustit START -> spustit -> cmd (enter) ... napsat prikaz IPCONFIG (enter) ... program vypise nastaveni sitovych adapteru. Vy se zamerte na BEZDRATOVY ADAPTER a hledejte polozku VYCHOZI BRANA (default gateway) a opiste si to cislo. Byva to vetsinou 10.0.0.138 nebo 192.168.1.1 ... to je adresa vaseho WIFI ROUTERU. Nyni tuto IP adresu napiste (bez www) do okna prihlizece misto adresy ... cili misto http:///... bude nyni http://10.0.0.138 treba.

Hodi vas to na webove rozhrani routeru. Zde to bude chtit uzivatelske jmeno a heslo: Zyxel mívá uživatel admin bez hesla.

Zde se proklikat do nastaveni WLAN site a zkontrolovat si, zda sit neni treba skryta "HIDE SSID"nebo jake je nastavene heslo. Pripadne zkontrolovat vse potrebne.

Pokud NE. Sehnat si síťový TP kabel a připojit se napřímo do routeru (jedno do jake zastrcky) a postupovat stejne jako v prvnim pripade START-> ...

Jinak to, na ktery jedes ted router se da zjistit uz od pohledu: Mrkni na oba dva routery u ktereho sviti kontrolka WLAN .. to bude wifi router, kde je wifi povolena. Pokud nesviti ani u jednoho, neni WIFI zapnuta (neptejte se me jak je to mozne - tlacitko RESET treba vraci tovarni nastaveni, kde je wifi vypnuta)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]