Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Včera se mi nějak totáln ěpodělal počítač, konkrétně miminotebook aspire one. Prostě kamkoli kliknu (na internetu..na složku...) Tak mi tam skočí tabulka s nápisem WARNING! a nabídky DENY a ENABLE PROTECTION a at kliknu na cokoli, tak skočí druhá tabulka, kde je v pravo tabullka pro zadání SERIAL CODE, asi abych ten počítač odvirovala, nebo nevim, k čemu to je, jenže když abych ho zjískala, tam se musim nějak registrovat a platit za to (myslim), ale ten počítač prostě nechápe, že to nechci registrovat a nedá mi to pokoj a každou půl mnutu to tam naskakkuje pořád dokola.. Ten program se jmenuje WINDOWS POWER EXPANSION. Je to nejspíš součást Windowsů,ale už mi to lee krkem . Poradte mi prosíím, co s tím. (ted píšu z počítače mých rodičů)
No, to je zavirovaný
Takže jak tu již někdo psal, stáhněte a nainstalujte si program Malware Bytes - Anti-Malware a udělejte kompletní kontrolu systému.
Dále doporučuji stáhnout a nainstalovat program Spybot Search&Destroy. Program spusťte, aktualizujte, imunizujte systém a spusťte kontrolu. Zde je takový "návod", jak Spybota obsluhovat → zive.cz/...
Taktéž doporučuji stáhnout a nainstalovat program Advanced SystemCare 4 Beta 2 → majorgeeks.com/...
Zase - program stáhněte a nainstalujte. Spusťte Deep care a tam odznačte System Optimalization a začněte Scan.
A na závěr bych udělal menší audit programem HijackThis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Další doporučení: Zapnout DEP /zabránění spouštění dat pro všechny aplikace/
Jak tuto funkci tedy zapnout? Funkci zapnete tak, že přejdete do Ovládacích panelů, tam otevřete položku Systém. Otevře se okno Vlastnosti systému. Tam přejdete na záložku Upřesnit a v oddíle Výkon klikneme na tlačítko Nastavení. Otevře se okno Možnosti výkonu a tam přejdete na záložku Zabránění spouštění dat (DEP). Tam kliknete na Zapnout omezení spouštění dat pro všechny programy a služby kromě:. Pak stačí kliknout na tlačíko Použít a funkce je zapnuta pro všechny programy.
CO je to funkce Zabránení spouštění dat zjistíte v nápovědě, v případě zájmu Vám to můžu taknějak vysvětlit co to je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.