Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám problém s tiskárnou HP. Mám jen černou tiskovou kazetu a nějak mi to nechce reagovat. Pořád na tiskárně bliká "Zkontrolujte tiskovou kazetu". Já si barevnou kupovat nechci a nepotřebuju. Svítí tam "Probíhá tisk" ale fyzicky se nic neděje (viz obrázek).
Co mám dělat, aby to respektovalo jen černou tiskovou kazetu? Nevím jaké další informace napsat, tak se kdyžtak doptejte a já to nějak zjistím.
Díky moc,
zdraví vás Vlk.
Některé tiskárny umí a některé neumí tisknout jen s černou náplní. Podívej se do návodu, tam by to mělo být uvedeno. Ve správci tiskárny bývá v nastavení upozornění na to, že některá barva chybí a bývá tam tlačítko IGNOROVAT. Nebo v nastavení tisku v kvalitě zkus nastavit TISKNOUT JEN V ŠEDÉ ŠKÁLE.
Tisk v šedé škále většinou požaduje barvy - stupnice šedých odstínů bývá tvořena mísením všech barev. Čistou černou tiskárny používají pouze na tisk textu.
Nevím sice o jaký typ konkrétně jde, ale na správnou funkci tiskárny HP, která je vybavena černou a barevnou kazetou, je zapotřebí k tisku pouze čenou barvou aby v tiskárně byly kazety obě dvě, třebaže barevná je prázdná. Musí však být po elektrické stránce v pořádku - to jest - nesmí být zkratovaná nebo jinak poškozená strana s vodivými kontakty. Na opětovné řádné uvedení do provozu je třeba vytisknout zkušební stránku a tu poté zarovnat v tiskárně. K tomu je zapotřebí aby stránka byla vytištěna barevně. Takže nezbývá než stránku nechat vytisknout na jiné tiskárně barevně nebo si na tisk této stránky funkční barevnou kazetu sehnat. Stránku po vytištění a zarovnání uschovat pro další použití po výměně či doplnění kazet!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.