Nejste přihlášen/a.
Dočetl jsem se, že pomocí funkce Ready Boost a USB flash paměti je možno zvětšit velikost RAM. Mám starší počítač s DDR pamětí 400MHz o velikosti 225 MB. Při instalaci modemu+routeru ADSL mi to napsalo hlášku, že je malá operační paměť. Dalo by se to vyřešit zastrčením fleshky o kapacitě 1 MB? A jak to nastavit ve WIN XP?
vidím to bledě, bude to pomalá paměť, co vyřeší 1 MB navíc, proč instaluješ ADSL modem, zapojíš síťový kabel, macimálně nastavíš a to je všechno.
Ta paměť obecně je sotva na chod samotných XP, dokup 1GB, pokud máš místo nebo stávající vyhoď a nahraď a rozhodně to bude lepší.
V tom článku právě tvrdil autor (časopis Computer), že flashka je rychlejší jak HD v PC. Jde mi o to, že bych nemusel rozdělávat skříň PC a bylo by to levnější.
no to má autor nejspíš pravdu, rychlejší než HDD to asi bude, ale řešíš RAM, ne HDD, pokud jsem to pochopil správně. A u RAM je potřeba rychlost. Ne pomalost HDD.
Jestli máš málo místa na HDD tak něco smázni nebo použij ccleaner, ten najde bordel na HDD sám a spolehlivě nepotřebné odstraní.
A vůbec, neinstaluj ten modem, k čemu je to dobré, co se tam vlastně instaluje? Zatím jsem to nikdy nepotřeboval, snad jen u USB modemů a pokud píšeš že je to ADSL2, tak ty USB, co vím, nejsou.
doplněno 22.03.11 23:16:aha, nepíšeš ADSL2.
Co je těžkého na povolení 1-3 šroubků, vycvaknutí paměti, nacvaknutí nové a zase zašroubovat, to je 10 minut. Než to budeš dělat, sáhni si pro jistotu na radiátor a nedělej to v šusťákách nebo svetru.
Je to modem i router v jednom přístroji a dal nám ho O2 za 1 Kč. K tomu je CD s instalací. Prý je to ADSL na pevné lince. Síť Wi-Fi jsme neinstalovali. A při té instalaci to psalo, že je málo operační paměti. Ale asi bude mít pravdu ten, kdo zde napsal, že WIN XP nepodporují funkci Ready Booster, takž nezbude než přidat do PCI slotu paměť. Kolik tam mám přidat? Stačilo by 520 MB?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.