Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý PC

Od: jeffik* odpovědí: 6 změna:

Dostal jsem starší PC Win XP ,HD 20GB k elementárnímu užití. Jde, ale každá akce místo sekund trvá minuty. Nepoužitelné. Můžu něco zkusit,než to odnesu do opr.nebo kontejneru. Dík!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

kolk RAM, jaká grafika, co je to každá akce.

Aby XP trošku chodila, opravdu jen net, textík ... tak RAM 512, raději 1 giga a na systémovém disku mít více jak 1giga volné.

odinstalovat vše nepotřebné, projet ccleanerem, defragmentovat, ovšem pokud nebude paměť tak nelze čekat zázrak.

jeffik*
hodnocení

Dík za odpověd. Já to dostal od vnoučat a ty na tom jely hry a všechno jak blesk,a úprava fotek a programování webu... Volná pamět je asi 3 GB...Něco to hlásilo,že je málo virtuální?paměti. Jako by to ani žádnou RAM tedka nemělo. Kliknu třeba na prohlížeč,přesypací hodiny se točí a točí a furt nic. Že by ti pidimužíci uvnitř vyhlásili stávku podle našich doktorů? Dík.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Souhlas s alf, ještě bych doplnil - vypustit vizuální efekty, nastavit virtuální paměť, nespouštět zbytečné aplikace při startu systému. Měl jsem stejný comp jen se 128 ramkami a dá se, ale žádný rychlík z tohoo nebude...

jeffik*
hodnocení

Velký dík. Ale já už jsem hodně přestárlej, tak nevím jak nastavit virtulní pamět. Efekty a blbosti mne už dávno nezajímají,co šlo odinstalovat,to už jsem udělal...,aplikace při startu jsou asi jen Word a Adobe reader.Dík za snahu!

pravdomluvny*

Při startu bych nechal jen antivirák. Vizuální efekty se neodinstalovávají, ale vypínají.

Pravým tlačítkem myši na Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Výkon - Nastavení

Na kartě Vizuální efekty bych ponechal pouze : Vyhladit hrany obrazovkových písem

Na kartě Upřesnit nastavit virtuální paměť zhruba na 1,5 hodnoty fyzické RAM

doplněno 19.03.11 19:06:

Píšeš volná paměť 3GB.. to bude asi spíš volné místo na pevném disku ...

Velikost operační paměti (RAM) zjistíš na kartě Vlasnosti systému - Obecné

jinak jestli se toho budeš zbavovat možná bych měl zájem podle toho kde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]