Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodná v systému :-(

Od: styx* odpovědí: 7 změna:
Mám problémek. Dnes mi zničeho nic začala rezidentní ochrana avastu vyřvávat že našla spusty trojanů! A kerio hlásilo spustu aplikací co chtějí z ničeho nic na net! Tak jsem odpojil síť a započal test. Ale ejhle Nejtvrdší test nic nenašel. Skusil jsem tedy spyware terminator ten našel tři trojany a trojan downloader. Odstranil jsem a doufal že bude pohoda. Jenže jsem se zase zmýlil všechno vypadá dobře jen mi nejde spustit správce úloh:D! Tak se chi zeptat jak to vydíte. Jediný co mě napadá je už jen opravná instalace nebo reinstal. Jo abych nezapoměl mám Win 2K sp4.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Momentálně jsem na tom dost podobně. Opravná instalace nic neřeší. Začal bych ( a taky to tak udělám ) pěkně načisto. Ono to čas od času neuškodí.

hodnocení

0x
Zkus ještě prográmky přímo na trojany- Stinge, trojan hunter,trojan remover...
Dále si poříď soubor msconfig- ve win2k neni ale dá se stáhnout z xpéček případně písni já to ho pošlu- tam natvrdo odškrtáš věci co nechceš po startu (nebo se musíš ppovrtat v registru v run položkách)
25gowron*
Podle me je dobry hezky vsechno prevalcovat... opravnou instalaci sem jeste u sebe nikdy nedelal, vzdycky hezky format a znova ...

sokol*
hodnocení

0x
Taky radím formát disku a novou instalaci a vše pojede správně. Tak to aspoň dělám já.
Myslim si že kdybys to dělal někomu kdo tam má kdo ví co všechno nastavené páč mu to dělal pokaždý někdo jiný tak by ses snažil o záchranu instalace...ona ta opravná vyřeší docela dost,jen to málo lidí ví a používá ještě méně ;)
25gowron*
Stejne podle me je dobry tak do roka ty windowsi preinstalovat ...

Tak to se neshodnem. Když s nima nejsou problémy tak pro je nemít x let? Kdekdo argumentuje tim že je systém pomalý...ano je ale úměrně tomu co všechno tam naháže a neuvědomuje si už to že když to přeinstaluje a nakope tam cca 50-75% aplikací znova tak je rozdíl minimální, jediný kdy je to opravdu fest poznat je hned po čisté instalaci než si to doinstaluje;)

Kdybych se řídil podle tebe tak každou chvíli někde instaluji wokna a to zbytečně funkční mno a když bych to dělal i v práci tak 1) by mě uživatelé brzo uškrtili a za 2) při tomhle počtu pc bych minimálně čtvrtinu roku strávil postupnýma reinstalacema a to nepočítám čas po který by uživatelé volali že tenhle měl tohle takhle a teď je to takhle atd...

Ber to takhle...doma mam systém už přes rok a to jen proto že to byl nový komp, v práci má instalace přes 3 roky a zatim se mi do reinstalu nece- vše běhá jak potřebuji a nemam k tomu žádný důvod...jo a to jako správce sítě rozhodně muj komp nepatří k těm kde se něco instaluje jednou za půl roku :P

Tak dostali jsme se trochu jinam než kam jsme měli ale k tématu to je, nicméně je vidět že to bereme každý jinak a už bych to dál nerozebíral ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]