Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s HDD

Od: ovilas odpovědí: 2 změna:

Dobrý den! Kdysi dávno jsem dostal k narozeninám externí disk, konkrétně WD My Passport Essential 320 GB, USB 2.0.

Mám už ho dlouho, a proto na něm mám plno důležitých dat. Do dneška mi fungoval zcela bez problémů. Včera jsem s ním jako obvykle pracoval, bez obtíží vypl a šel spát. Dnes, když jsem se ho pokusil připojit k notebooku, se mi spustil jen software ( WD Smartware) a harddisk se vůbec nezobrazil ( obvykle se spustí software, jakoby virtuální cd-rom, a ještě se zobrazí HDD). Zkoušel jsem ho připojit a odpojit vícekrát, ale bez úspěchu. Zato když jsem otevřel software, hlásilo mi to, že to požaduje heslo (přitom jsem žádné nikdy v životě nenastavoval). Vůbec netuším, co by s tím mohlo být. Prosím Vás o pomoc, o data bych v nejhorším klidně přišel, ale rád bych opravil ten HDD, aby fungoval jako dříve.

Jinak mám na ntb jeden program, jmenuje se Paragon partition manager, a když ho zapnu, hlásí mi to, že nalezl na HDD problém, že nelze otevřít a pravděpodobně s tím může souviset problém v hardwaru. Přitom jsem s HDD pracoval jako obvykle, to znamená opatrně, nikdy v životě mi nespadl ani nic podobného.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovilas
hodnocení

Ještě dodam, že jsem HDD zkoušel připojit i k jiným počítačům a problém je u všech. Budu rád za jakoukoliv radu, předem děkuju.

Tak za prvé i kdyby byl disk zalitý v betonu tak se jednou pokazí je to součástka jako každá jiná a navíc relativně složitá- je v ní vysokootáčkový pohyb a to stačí...

Nejdřív bych disk připojil k pc kde je Linux ten bez problémů rozjede disky které u windows ani nezablikaj nebo nezachrčí..v tom má snad každý linuxový systém navrch..

Dalším krokem bude asi zkouška programů které zjistí proč je disk mrtvý a zda z něj vytáhnou data...

Posledním krokem bude návštěva firmy která se obnovování dat živí vzhledem k externímu disku je výsledek jistější jen záchrana dat u těchit firem stojí 500,- a víc pak je to už jen o důležitostí dat..

Na závěr snad jen doporučím zálohovat na dva disky stejná data a jejich obsah následně zálohovat někde na interenetu..v horších případech k tomu dokoupit větší flesku..

doplněno 19.03.11 21:07:

Existuje krásné přísloví:Jsou dva druhý lidí ti co to řádně nezálohují a ti co už o data přišli :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]