Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Full HD monitor - rozlišení

Od: petr685 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, přemýšlím o koupi nového monitoru. Má cenu jít do full HD monitoru? Použití na filmy, hry, ale hlavně web. A tam jsem se právě zarazil... Větřina web. stránek má pevnou šířku (okolo 960px). Budou vůbec čitelné? Moc si to nedokážu představit. Záleží tady u toho hlavně na úhlopříčce? Dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Osobně pokládám Full HD na web za nesmysl. Navíc ony slavné "full HD" mají sice velké rozlišení, ale jinak mizernou kvalitu obrazu. Další problém toho HD rozlišení je (pokud nechceš opravdu velkou úhlopříčku) že díky malé výšce obrazu jsou dost titěrná písmena.

Nedávno jsem potřeboval nový monitor a pořídil jsem LG Flatron W2220P - je sice o trošku dražší (kolem 5 tisíc) ale obraz je výborný a pracuje se na něm dobře a má dobré barvy i při práci s fotkami, koukání na filmy (ale buď s černými pruhy nahoře-dole nebo oříznutý) a tak. Můžu doporučit.

petr685
hodnocení

Koukám, že to má 1680x1050 px. Jak tam vypadají ty weby o šířce 800 -960px? Není to moc malé?

petr685
hodnocení

Edit: Myslím ty weby, jestli nejsou moc malý.

Nejsou malé, třeba Poradte.cz nebo Seznam.cz se zobrazí jako stránky o šířce odhadem 1000 pixelů. Zbytek po stranách zůstane volný. Jiné weby se roztáhnou po celé šíři stránky. Záleží jak jsou stránky udělány. Pokud se ti na stránkách bude zdát písmo malé, můžeš ho jednoduše zvětšit. Nevidím v tom žádný problém a velký monitor ti doporučím.

rv*
hodnocení

0x

Dnes vzhledem k nízké ceně jedině full HD monitor. A není problém dopřát si i větší rozměr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]