Nejste přihlášen/a.
Vyskytl se mi problém s vypalováním filmů.
Na starém PC (Sempron 3000+, win XP Home) jsem vypálil (pomocí Nero 6) na disk DVD několik filmů ve formátu .avi a poté si je přehrával na dvd-rekordéru Panasonic.
Teď mám nový PC (Athlon II X3 440 3GHz, win 7 Home Premium) s novější verzí Nero 10 (Nero 6 na win 7 nefunguje). Opětovně chci vypálit několik filmů ve formátu .avi na disk DVD. Vše proběhne stejně, jako u starého PC, ale dvd-rekordér mi to nechce přehrát. Napíše hlášku "UNKNOWN FORMAT". Přitom DVD disk je v pořádku, v PC a v jiném dvd-rekordéru ho přehraji bez problémů.
Zkusil sem vypálit film ve formátu DVD video a to mi můj dvd-rekordér už přehraje. Nechci ale všechny DivX filmy převádět do formátu dvd-video. Ve formátu DivX se jich na disk DVD vejde více a je to pro mě lepší.
Nechápu,proč to se starým PC šlo a s novým ne. Dokážete někdo vysvětlit a poradit?
To není ono. Když vemu jeden film avi a vypálím ho na starým pc,tak v dvd rekorderu jede. Když ale ten naprosto stejný soubor vypálím no novým pc, tak v dvd rekorderu už nejede.
Otázka je zda se vypaluje pouze jako data, nebo ho nevypaluje nějaký konverzní program.
doplněno 21.03.11 17:51:A taky zda je DVD potom uzavřeno.
Přikláněl bych se k tomu neuzavření disku po vypálení. V NERO 6 jste to měl navoleno (zatrhnuto) a že jste nekonfiguroval to nové NERO 10? Neuzavřené disky DVD přehrávač nepřehraje.
A používáte stejný video konvertor? Není AVI jako AVI. DVD rekordéry a přehrávače většinou v AVI odmítají kodek MPEG-4 s přívlastkem AVC
doplněno 25.03.11 23:42:AVI - DivX / Xvid - format MPEG-4 Visual přehraje zřejmě naprostá většina přístrojů
Musíte to AVI čko převést do formátu ,který podporuje váš prehrávač.např.MPEG 2 vezmou i starší přehrávače .Převést je možné třeba programem Format Factory stahuj.centrum.cz/...
doplněno 26.03.11 13:29:tento program je na převod formátů také dobrý stahuj.centrum.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.