Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes jsem stavěl nové pc a po sestavení a propojení z okolním světem se mě pc nezapnul,nevíte čím by to mohlo být?Pc jsem stavěl už 2 a nikdy se mi to nestalo myslel jsem si,že to budou ty malé káblíky od skříně ale už jsem je tak tisíckrát přeházel a pořád to nejede.Předem moc děkuji za odpověď už jsem fakt zoufalej!
řeknu to takhle, problémů může být plno.
Doporučuju vytáhnout z case a připojit jen nejdůležitější - MB, CPU, RAM, GPU a samozřejmě zdroj.
Propojit něčím vodivým (šroubovákem) na desce kontakty "POWER SW"
Pokud nic, zkus zdroj sepnout napevno - propojením zeleného kabelu s kterýmkoliv černým.
Pokud se nerozběhne vůbec, je to zdrojem. Pokud se rozběhne zdroj a nic víc, hledat příčinu v desce, RAM nebo CPU.
doplněno 26.12.12 12:55:napřed si vezmi zdroj samotný, připojený jen k síti 230V, z PC ho odpoj a zapni ho vypínačem.
Vezmu kousek drátu a na ATX konektoru, který se zapojuje do desky propoj kontakt se zeleným drátem, s kontaktem s černým drátem (viz obrázek). Pokud se zdroj rozjede, je funkční a problém je jinde. Pokud se nerozjede, je problém ve zdroji.
Promiň ale jeste tomu moc nerozumím takze mam strčit sroubovak do power sw +/-.
A ta 2 rada sepnout napevno mohl bys mi to prosím přiblížit nejsem žádnej chytrolín přes PC.
Jo tak zdroj se roztočí a je plně funkční ostatní komponenty jsou také uplně nové tak proč se PC nechce spustit.Problém vidím někde v těch malejch káblikách od skříně nevíte jak PC spustit jiným zpusobem?
pokud si stavěl už 2x pc a fungovalo to, tak tomu určitě něajk rozumíš. Roztočí se větrák na zdroji?
Nebude vadit když nám řekneš celou sestavu a jestli jsou všechny komponenty nové?A to že se větrák na zdroji neroztočí ještě nic neznamená mě taky ne až se ,,zahřeje" pak jede k tomu zdroji je vždy lepší pokud ho chci zkoušet větráček nebo podb, pak jsem si jisty že zdroj jede.. propojení napsal @mikihans
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.