při vymene hdd pc nejde. Jak to udélat aby se to rozjelo. Byly v pomalejším a chci je dát do rychlejšího tak jak jsou doplněno 17.03.11 10:25: je to nutné a děkuju. Zřejmě to bude nastaveno v biosu. A to neumím. Snad jen že z.d. je KuDoz 7x a bios píše Phoenix
Pokud jste vyměnil HDD kus za kus a máte v PC jen jeden, je logické, že nejde - na novém disku nemáte operační systém. Nepíše Vám to náhodou hlášku "non system on disk" nebo něco podobného?
Jen nerozumím tomu "byly v pomalejším a chci je dát do rychlejšího tak jak jsou".
Zkuste uvést víc podrobností.
karel1711*
operační system tam je. Při zapnuti mi najedou data primar sekundar a pod tim cmos default nebo tak nejak. Pak použiju f1 a další stranka bla bla a pak by mělo dojít ke spuštení. Ale napíše spustit jak tak dám nouzovy režim a vlastne to zkouším se všemi typy. Ale po chvilince mi pípne pc a restartuje se. Když tam dám ale püvodní hdd ktery má stejny os tak ten jede. Oba hdd jsou master. Jo a pomalejsí myslím to ze starej má proc. 500mhz a novej 2.8ghz doplněno 17.03.11 10:40: já mám v pc 2 hdd jeden s os master a 2 slavy když ale dám ten orig. S 2 slavi tak to jde ale když je dám tak jak jsou a byly spolu tak nic a stane se to co jsem psal
V tom případě je to jasné. Operační systém nezná Váš hardware - nemá pro něj nainstalované ovladače = nespustí se.
Musíte operační systém nainstalovat znovu na Vašem počítači.
karel1711*
v tom případe ale dojdu o všechny soubory atd uložené na tom hdd.? Zejména o aplikace ,antivir atd zkrátka to co tam je? To se mi nezdá protože oba systémy jsou úplně stejné jen rozdíl je v kapacitách hdd. Mám tomu rozumet tak že ovladače se liší i při jiných zak.deskách? Je mi to divne protože když ten hdd dám do starýho pc 500mhz tak jede ale kdyz dám hdd instalovany na tomto pc do toho druhého tak nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.