Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
proběhl jsem všechna vlákna,kde se řeší problém s připojením k internetu prostřednictvím tohoto routeru od o2.
Jenže tam jsou řešeny problémy s wifi připojením,to já mám v pořádku.Nemůžu se připojit k netu stolním počítačem,do kterého vede z routeru kabel.Vždycky spojení fungovalo,problémy nastaly po výměně základ.desky v počítači.Zkoušel jsem reset routeru,nic.Kontrolka svítí,signál jde do compu,jen ten se nepřipojí.
Kde by mohla být chyba?
Děkuji za nápady a rady.
Pokud byl přístup filtrován pomocí MAC adres síťových karet, tak se ti PC nepřipojí. Nová základní deska má kartu s jinou adresu. Toto můžeš ověřit tak, že se k routeru pokusíš připojit ještě z jiného PC.
První začni tím, že router restartuješ. Na PC vypni firewall a zkus se znovu připojit. Další možností je reset routeru, to ho ale pak budeš muset komplet celý nastavit znovu. Zálohu konfigurace asi nemáš...
Nápady jsou...co naistalované ovladače k síťovce? Dostane pc ip adresu? Start, spustit, cmd, ipconfi /all
Nedostaneš IP adresu, takže ji musíš zadat ručně. To se provede ve vlastnostech Připojení k místní síti. IP adresu zadej třeba 10.0.0.10 a masku 255.255.255.0. Když pak zadáš do adresního řádku internetového prohlížeče adresu 10.0.0.138, dostaneš se na konfiguraci routeru.
Pokud se nepletu, tak v Basic - LAN setting nastavíš automatické přiřazování IP adres přes DHCP. Toto bude asi vypnuto. Pak v nastavení v PC nastavíš ve vlastnostech internetového připojení Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky. Pokud bude vše OK, tvoje PC pak dostane adresu a ty se připojíš na net.
Pokud máš ten router od O2 tak bude nastavený. Když nedostáváš ip tak si nějakou nastav a jako bránu a dns dej ip adresu routeru- tedy asi 10.0.0.138 a měl by ti teoreticky jít net
nu tak si tu WANku musíš nastavit: techzona.cz/...
Pak by ti to zase mělo běhat, pokud neni jiný problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.