Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné otevírání okna Tento počítač...

Od: burt odpovědí: 5 změna:

Stává se mi občas, že se když se vrátím k PC, je otevřené okno Tento počítač, které jsem neotevřel. Už se mi to stalo i během práce, že se samo najednou otevře a když je zavřu, otevře se znovu. To se opakuje i několikrát za sebou. Když v té době něco píšu, objevují se mi řetězce znaků, které nepíšu jako třeba 9999999999999999999999íáýžžřčč apod. Také se stává, že když přijdu k PC, je zvuk stažen na minimum. Mám AVG i zapnutou bránu firewall. Poradíte někdo? Díky!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Projel bych sytém antivirem, antispyware.Ccleanere. popřípadě bych zkusil obnovit systém. Nemohla se vám polít třeba klávesnice nějakou tekutinou? ...

hodnocení

0x

jen tak bokem- co je ce start, spustit, msconfig a záložka po spuštění? Mimo antiviru pustit i třeba adaware, sbybot S&D, trojan hunter atd

bena*
hodnocení

0x

Určitě udělejte následující kroky:

1)Zkontrolovat a imunizovat počítač programem Spybot Search&Destroy, který stáhnete zde > filehippo.com/...

Návod na Spybota najdete zde > zive.cz/...

2) Zkontrolovat počítač Malware Bytes Anti-Malwarem, který stáhnete zde > filehippo.com/...

3) Pokud používáte systémovou bránu firewall, doporučuji nainstalovat jinou lepší, například Kerio Personal Firewall, nebo ZoneAlarm, nebo Comodo Firewall, nebo Outpost Firewall.

Návod na nastavení Kerio Personal Firewall najdete zde > emag.cz/...

Kerio Personal Firewall stáhnete zde > filehippo.com/...

4) Zkontrolovat počítač progrtamem HijackThis

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

5) Zapnout funkci Zabránění spouštění dat pro všechny programy

Jak zapnout tuto funkci? Funkci zapnete tak, že přejdete do Ovládacích panelů, tam otevřete položku Systém. Otevře se okno Vlastnosti systému. Tam přejdete na záložku Upřesnit a v oddíle Výkon kliknete na tlačítko Nastavení. Otevře se okno Možnosti výkonu a tam přejdete na záložku Zabránění spouštění dat (DEP). Tam kliknete na Zapnout omezení spouštění dat pro všechny programy a služby kromě:. Pak stačí kliknout na tlačíko Použít, restartovat počítač a funkce je zapnuta pro všechny programy.

6) Pročistit počítač programem Advanced SystemCare nebo CCleaner.

U Advanced SystemCare spusťte Denní údržbu a u Diagnózy systému odznačte Optimalizaci systému.

burt
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi. Vyzkoušel jsem už vše, ale děje se to dál...

bena*

Jak jste mohl vše vyzkoušet, když nikde nevidím HijackThis log? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]