Nejste přihlášen/a.
Zdravím .
Zničeho nic mi úplně zčernal Hlavní panel a nabídka Start. Poraďte mi prosím jak tam můžu vrátit tu kráanou modrou barvu.
Dík.
Hmmm, to je špatný. Zkuste počítač zkontrolovat programem Advanced SystemCare.
1. Stáhněte si ho odsud >
2. Spusťte instalaci /pokud vám bude nabízen nějaký toolbar či jiná aplikace, tak instalaci té aplikace odmítněte/
3. Spusťte Advanced SystemCare a až Vás program vyzve, tak vytvořte nový bod obnovení
4. Projděte průvodce ASC
5. ASC se spustí a v něm spusťte Denní údržbu.
6. Až bude Denní údržba dokončena, opravte problémy
7. Spusťte Diagnózu systému (můžete klidně odznačit položku Optimalizace systému)
8. Až bude Diagnóza systému dokončena, opravte problémy.
9. V okně Diagnóza systému je poslední položka Analyzátor bezpečnosti - po dokončení opravy na ni klikněte /resp. na text Navhrněte.../ a zprávu uložte a její obsah /ten text/ vložte sem na Poraďte.cz
Hm, tak zřejmě jste průvodce už udělal nebo se neobjevil. Já používám PRO verzi a tam byl myslím 4-krokový průvodce.
No to je jedno, tak krok 4 přeskočte a jeďte dál.
Luisi prostě zmáčkni start a počkej až vše bude hotovo.(pozn. Free verze občas hodí reklamu na verzi placenou,tak ji dej zavřít a pokračuješ v čištění -Start)
Lujsi, Vy mi fakt jednou zaplatíte Třezalku a Meduňku. Děláte to naschvál nebo jenom proto, abych pomalu obden chodil do jedné dobré prodejny pro tyto bylinky?
y už jste ty problémy opravil!
Pokračujte dalšími kroky.
Beno, díky za trpělivost s Luisem.
Luisy, vždyť to tam máte zeleně napsané, problém vyřešen.
Mařenko to je sice pravda ale Bena píše bodů 9, jenomže já sem jich zatím provedl jenom 5.
Beno já to doopravdy nedělám schválně. Jenom se v počítačích nevyznám tak radši nedělám nic sám protože vím že bych pokazil víc než napravil.
Lujsi, promiňte, ale připadáte mi jako cvičená opice. Co se Vám neřekne, tak nic. Máte přeci heuristické myšlení, tak ho používejte, poznávejte. Vy sám musíte zkoumat, Vy sám si přeci musíte program ohmatat. A na tom nic nezkazíte. tak buďto program zavřete nebo kliněte na Registraci nebo spustíte prohledávání. Já jsem se snažil to vysvětlit úplně polopaticky co to nejvíce šlo.
Beno vy obzvlášť jako machr na počítače byste si mohl pamatovat a i chápat že někdo má prostě po svých vlastních zkušenostech strach dělat něco čemu absolutně nerozumí. Mě už v tomhle směru asi nic nezmění. Vždycky když sem ohledně kompu zkoušel něco novýho tak sem toho víc pokazil než udělal dobře.
Jinak Lujsi, tu Denní údržbu spouštějte 1-2× týdně. Hlavně kvůli tomu odstranění spyware.
A tu Diagnózu systému jste už dělal?
Beno udělal sem tu denní údržbu ale nevím prostě jak na tu diagnózu systému.
doplněno 18.03.11 07:43:A teď co?.?.?
Lujsi, Vy mě přivedete do hrobu - copak neumíte číst? Vy jste tu diagnózu systému udělal. Doporučuji v té Diagnóze systému odškrtnout Optimalizace systému /na některých počítačích změnila vzhled nebo udělala i to, co by raději neměla/
Udělejte tu Diagnózu systému ještě jednou a odškrtněte tu Optmalizaci systému. Až budou problémy vyřešeny, tak jak je ten Analyzér bezpečnosti, tak klikněte na ten Zelený text "Není problém." /nebo se tam může objevit "Navrhněte.." Prostě klikněte na ten text vedle Analyzéru bezpečnosti a tam klikněte na Uložit zprávu. Obsah zprávy by se měl otevřít v Poznámkovém bloku. Ten obsah zkopírujte a vložte ho sem. Z toho textu vyčtu, zda-li v počítači není třeba nějaká breberka.
njn když já ale nevím že sem tu Diagnózu systému udělal. Zatím sem udělal jenom Denní údržbu.
doplněno 18.03.11 09:19:jak mám tu Diagnózu systému udělat ještě jednou?.?.?
doplněno 18.03.11 09:22:Nestačil by na to CCleaner?.?.? S tím už přece jenom nějakou dobu trošku dělám tak by to pro mě nemuselo bejt tak složitýýý.
Tak ještě jednou:
Logfile of Advanced SystemCare 3 Security Analyzer
Scan saved at 9:29:17, on 18-3-11
Platform: Windows XP (WinNT 5.1)
MSIE: Internet Explorer v8.0 (8.0.6001.18702)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:Program FilesAlwil SoftwareAvast5AvastSvc.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSsystem32RUNDLL32.EXE
C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12GrooveMonitor.exe
C:Program FilesCanonMyPrinterBJMyPrt.exe
C:PROGRA 1ALWILS 1Avast5avastUI.exe
C:WINDOWSsystem32undll32.exe
C:WINDOWSRTHDCPL.EXE
C:Program FilesDivXDivX UpdateDivXUpdate.exe
C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
C:Program FilesSkypePhoneSkype.exe
C:Program FilesSeznam.czpostak.exe
C:Program FilesWindows Media PlayerWMPNSCFG.exe
C:Program FilesCanonIJPLMIJPLMSVC.EXE
C:WINDOWSsystem32vsvc32.exe
C:WINDOWSsystem32skeys.exe
C:Program FilesIObitAdvanced SystemCare 3AWC.exe
C:WINDOWSsystem32SearchIndexer.exe
C:Program FilesWindows Desktop SearchWindowsSearch.exe
C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12ONENOTEM.EXE
C:Program FilesSkypePlugin ManagerskypePM.exe
C:Documents and SettingsAdminLocal SettingsData aplikacíGoogleChromeApplicationchrome.exe
C:Documents and SettingsAdminLocal SettingsData aplikacíGoogleChromeApplicationchrome.exe
C:WINDOWSsystem32SearchProtocolHost.exe
C:WINDOWSsystem32msfeedssync.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:Program FilesCommon FilesAdobeAcrobatActiveXAcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Increase performance and video formats for your HTML5
O2 - BHO: Use the DivX Plus Web Player to watch web videos with less interruptions and smoother playback on supported sites - {593DDEC6-7468-4cdd-90E1-42DADAA222E9} - C:Program FilesDivXDivX Plus Web Playerpdivx32.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12GrooveShellExtensions.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - (no file)
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {EA837F48-5AD1-443E-AE34-FFE03CBF3099} - C:Program FilesSeznam.czcore.2.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {10EDB994-47F8-43F7-AE96-F2EA63E9F90F} - (no file)
O3 - Toolbar: &S-Rank - {B71B15CF-3093-459C-B764-AEB2486F2273} - C:Program FilesSeznamPostakSRank.dll
O4 - HKCU..Run: [ctfmon.exe] C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 - HKCU..Run: [MX Skype Recorder] "C:Documents and SettingsAll UsersData aplikacíMXSkypeRecorderMXSkypeRecorder.exe"/autorun
O4 - HKCU..Run: [MSMSGS] "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe"/background
O4 - HKCU..Run: [Google Update] "C:Documents and SettingsAdminLocal SettingsData aplikacíGoogleUpdateGoogleUpdate.exe"/c
O4 - HKCU..Run: [Skype] "C:Program FilesSkypePhoneSkype.exe"/nosplash /minimized
O4 - HKCU..Run: [ccleaner] "C:Program FilesCCleanerCCleaner.exe"/AUTO
O4 - HKCU..Run: [Seznam Postak] "C:Program FilesSeznam.czpostak.exe"-s
O4 - HKCU..Run: [WMPNSCFG] C:Program FilesWindows Media PlayerWMPNSCFG.exe
O4 - HKCU..Run: [Advanced SystemCare 3] "C:Program FilesIObitAdvanced SystemCare 3AWC.exe"/startup
O4 - HKLM..Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSsystem32NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM..Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSsystem32NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM..Run: [GrooveMonitor] "C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12GrooveMonitor.exe"
O4 - HKLM..Run: [CanonSolutionMenu] C:Program FilesCanonSolutionMenuCNSLMAIN.exe /logon
O4 - HKLM..Run: [CanonMyPrinter] C:Program FilesCanonMyPrinterBJMyPrt.exe /logon
O4 - HKLM..Run: [avast5] C:PROGRA 1ALWILS 1Avast5avastUI.exe /nogui
O4 - HKLM..Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
O4 - HKLM..Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM..Run: [DivXUpdate] "C:Program FilesDivXDivX UpdateDivXUpdate.exe"/CHECKNOW
O4 - HKLM..Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:Program FilesAdobeReader 10.0ReaderReader_sl.exe"
O4 - HKLM..Run: [Adobe ARM] "C:Program FilesCommon FilesAdobeARM1.0AdobeARM.exe"
O8 - Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver - res://C:WINDOWSsystem32GPhotos.scr/200
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:PROGRA 1MICROS 2Office12EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: WikiKomentáře Google... - res://C:Program FilesGoogleGoogle ToolbarComponentGoogleToolbarDynamic_mui_en_2EC7709873947E87.dll/cmsidewiki.html
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} -
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:PROGRA 1MICROS 2Office12REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:WINDOWSNetwork Diagnosticxpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - download.microsoft.com/...
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - update.microsoft.com/...
O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:Program FilesAlwil SoftwareAvast5AvastSvc.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:Program FilesGoogleUpdateGoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:Program FilesGoogleCommonGoogle UpdaterGoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: Inkjet Printer/Scanner Extended Survey Program (IJPLMSVC) - Unknown owner - C:Program FilesCanonIJPLMIJPLMSVC.EXE
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:WINDOWSsystem32vsvc32.exe
Ták Lujsi, podíval jsem se na to.
Otevřte internetový prohlížeč /třeba Internet Explorer/ a otevřte stránku www.virustotal.com
Tam nahrajdet tento soubor → C:WINDOWSsystem32skeys.exe Výsledky mi pak sem pošlete.
A v Advanced SystemCaru v tom analyzéru bezpečnsoti Opravte toto:
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - (no file) - zbytečné
O3 - Toolbar: (no name) - {10EDB994-47F8-43F7-AE96-F2EA63E9F90F} - (no file) - zbytečné
O4 - HKCU..Run: [MSMSGS] "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe"/background - pokud Windows Messenger nepoužíváte, tak to zdržuje start systému akorát
Poté až to opravíte, tak spusťte avast, klikněte na Údržba →Aktualizace a zaktualizujte program. Poté klikněte na testovat počítač, tam klikněte na TEST po restartu, nastavte heuristiku na Vysoká a klikněte na Nastavení a do Testovaných oblastí klikněte na Zadejte oblast a tam vyberte Všechny pevné disky a Automaticky spouštěné programy všech uživatelů. Klikněte na Naplánovat test a pak restartujte počítač a avast! začne testovat.
Otevřte Tento počítač, klikněte na Nástroje > Možnosti složky a odznačte Skrýt skryté soubory (viz. obrázek níže)
Tak ještě odznačte Skrýt chráněné soubory a též doporučuji odznačit Skrýt přípony známých souborů.
A pokud ten soubor nenajdete, tak prostě jeďte dál, opravte ty problémy v tom analyzátoru bezpečnosti a udělejte ten Test po restartu přes avast!
Logfile of Advanced SystemCare 3 Security Analyzer
Scan saved at 9:23:50, on 18-3-11
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.