Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - poměr stran 4:3

Od: skrob® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, asi to tu už bylo, ale přece ( nic jsem nenašel ) Je možné koupit NB s LCD 4:3, nebo aspoň verze s matným monitorem?Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S matným displejem problém nebude. Vyhledat takový notebook na základě ještě dalších parametrů můžeš třeba zde:

alza.cz/...

hodnocení

Dík takže zůstanu u stolního provedení PC.

Vím, že je to každého věc, ale mohu se jen zeptat na důvody? Zda pracovní a nebo ze zásady?

Lesklý porch je kvůli lepším barvám, ano venku je to k vzteku, ale matný se sehnat dá

4:3 mimo toho, že je obraz jako vyšší k tomu jinak nevidim důvod, jde jen o zvyk. Taky jsem před lety nechtěl, ale postupně jsem přešel na 16:10 LCD doma, pak 16:10 noťas a teď mam i 16:9 LCd v práci. Je to lepší i kvůli více pracem na obrazovce (okna vedle sebe). Krom toho nejni problém k noťasu připojit externí LCD v požadovaném provedení :)

Ale to jen tak na okraj mimo otázku

petr123*

Jestli matný nebo leský je celkem jedno, důležitá je kvalita. Oba mohou být mizerné stejně jako oba kvalitní. Jde samozřejmě i o cenu ;)

Osobně mi také daleko více vyhovuje 4:3 a když jsem minulý rok hledal NTB tak jsem použitelný nesehnal. A ono při práci je sakramentsky poznat jestli má zobrazovací plocha na výšku třeba 1024 bodů nebo jen 900!

Promiň, ale já se ptal tazatele. Cenu, ani kvalitu neřeším, protože u té nerozhoduje poměr stran :)

Já taky vždy po začátku wide monitorů preferoval klasiku, ale postupně jsem si to ozkoušel a zjistil, že wide je pro mě lepší a i pro oči je přirozenější monitor šiřší. Ale tím nehanim tvuj názor, jen doluji z tazatele zda to neni muj případ před lety.

hodnocení

Jinak tedy je to asi otázka zvyku, ale myslím si, že pro oko je lepší a přehlednější formát 4:3, ikdyž filmová masáž ho převálcovala, jak je vidno z chabé nabídky.

Děkuji za odpověď, jen rozvedu debatu. Sice nejsem odborník na oči, ale pokud si dobře pamatuji a tak nějak koukám tak si myslím, že oči " vidí :) " taky do "šířky".

Zkus si to schválně někdy, ne na hodinu, ale zkus to na pár dní :) Třeba budeš rád a třeba ne, ale díky za reakci :)

hodnocení

No v podstatě ze zvyku mobilní PC nepotřebuji k práci.

doplněno 14.03.11 13:55:

NB

wazi*
hodnocení

0x

Tak 4:3:

usanotebook.cz/...

Nebo pro fajnšmekry:

itlevne.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]