Nejste přihlášen/a.
ahoj
potřebuji nutně pomoc
při normálním provozu mi zhasnul počítač a nejde nastartovat
mohl by jste mi říci, čím by to mohlo být, zda jsou ohrožena data či doporučit nějaký servis?
moc děkuji
Radek
podrobnější popis:
na pc mám několik usb portů, jeden konkrétní přip prvém zapojování internetu měl v sobě přijímač signálu z wi-fi
od té doby přestal sloužit všemu ostatnímu, postupně přestal fungovat i pro internet
nyní jsem kopíroval fotky na flash disk v jiném portu a do toho starého nefunkčního chtěl připojit zkusmo externí hard disk
v tu chvíli se pc zaklepal a během 2-3 sekund zhasl a už nefunguje
nesmrdí, tedy předpokládám nehoří a nehořel
je starý zhruba 6 let, bez formátování hard disku, a celou dobu mu hodně hlasitě hučel větrák jako mírně tlumená cirkulárka
Jeslti je starý šest let a nikdy se tam neměnil nebo nekontroloval zdroj, tak to bude zdrojem. Zkuste si půjčit zdroj a zapojit ho a uvidíte. ALe myslím si, že na vině prostě bude zdroj.
zdroj se neměnil
můžete mi napsat, co to zhruba obnáší vyměnit zdroj a na kolik to vyjde peněz a času?
Zdroj je taková krabička, která se zapojí a našroubuje do počítače.
Cena: kolem 500 Kč - záleží na výkonu, ale klasický 400W seženete za nějakých těch 500,-
Na zdroji ale není moc dobré šetřit, obecně je známo, že čím dražší, tím lepší /Vy vybírejte mezi 350W-450W, silnější asi nevyužijete/.
Vyměnit zdroj snad zvládnete, zde o to, že musíte z mechanik /CD-ROM, disketovka, ZIP mechanika, .../, pevných disků a základní desky odpojit takovou barevnou spleť kabelů a původní zdroj vyšroubovat z bedny a našroubovat nový a zase to zapojit do všech mechanik, atd.
Nebo můžete odvést počítač do servisu, kde Vám vše udělají a určitě vyberou kvalitní zdroj. Doporučuji každé 3-4 roky zdroj otestovat, zda-li mu nekolísá výkon. To se dělá takovou malinkou krabičkou, kterou mají v servisech nebo v některých elektrách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.