Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
ráda bych používala českou klávesnici, ale měla anglicky nastavenou pozici pro Y a Z, jde o nějak nastavit?
Díky za radu
Verča
Ano, jde to. Běžte do nastavení klávesnice a přidejte si do Rozložení klávesnice České (programátorské). Ta má Y a Z přehozené. Viz obrázek.
bohuzel po nastaveni cestina(programatorska) se sice obrati YZ anglicky, ale zaroven nemuzu psat hacky, carky ![]()
Toto nastavení mám vždy už od instalace systému, proto jsem musel zapátrat. Help u Win XP mne odkázal sem:
... a podle tohoto návodu už jsem našel to správné window:
doplněno 14.03.11 21:32:... akorát na této klávesnici nefunkuje pravý Alt (třeba pravý AltV = @), takže pomocí CtrlShift přepínám na NB na českou klávesnici a zpět, nebo píšu ALT+64 na externí...
Hop. Přes pravý ALT se na téhle klávesnici píšou original anglické znaky. Protože bez něj tam máš české háčky a čárky. Takže třeba zavináč je Pravý ALT+2 např.
Lui: Jejda, ono to funguje! Díky za info, jak říkám, člověk se učí celej život, ale já už jsem nějak nebádal nad jinými způsoby psaní toho zavináče! ![]()
Teď ještě abych si na tenhle jednoduchý způsob po těch letech zvyknul...![]()
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.