Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z win 7 na win xp

Od: alex* odpovědí: 15 změna:
Dobry den, prosim o radu. Koupila jsem si notebook, kde je nainstalovany windows 7 home premium a potrebovala bych ho nejakym zpusobem "odinstalovat" a nainstalovat tam win xp. Pan co mi ntb prodaval mi rekl, ze tam dam cd s win xp a preinstaluje se to, ale bohuzel to tak nejde - pri bootovani z cd mi vybehne modra obrazovka a chyba "STOP" s nejakym cislem. Myslim, ze ten win 7 musim nejdriv neco provest, abych tam win xp dostala (nepotrebuji nic zalohovat, ntb je prazdny - nechci na nem nic delat dokud nebudu mit poreseny system jaky chci. Dekuji moc za radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pán ti radil dobře. Windows 7 se odinstalovat nedají. smažou se až při instalaci jiného operčního ystému. Zároveň se ale při tom smažou i další data uložená na disku. Takže pokud tam už nějaká máš, zazálohuj si je třeba na jiný extední disk.

Když se napíšeš číslo té chyby, zkusíme zjistit v čem je problém.

loor

není problem v jakem modu je zapojeny HDD jestli tam mel W7 tak klidne tam muže by AHCI pak by mel přehodit v BIOSU na IDE.

alex*
hodnocení

To o cem pisete jsem v biosu nenasla (nebo nevim kde to hledat - jak to bezi anglicky vsechno)

alex*
hodnocení

Zadna data na disku prozatim nejsou, prave tam nechci s tim nic delat, dokud tam nebude xp... kdyz to restartuju a spusti se jako instalacka, tak nabehne modre okno instalace win xp a po cca 20vterinach tam vyskoci :CHYBA

STOP: 0x0000007B (0xF78D2524 , 0xC0000034)

Jdi znovu do BIOSu a hledej tam podobnou položku jako v odkazu níže. Pak změň hodnotu z AHCI na IDE.

ktyk.up.seesaa.net/...

alex*
hodnocení

Takove moznosti tam vubec nemam :( takove moznosti nastaveni...

Potom budeš muset v průběhu instalace, po stisku klávesy F6, nainstalovat ovladače na AHCI.

O jaký model a značku notebooku se jedná?

alex*
hodnocení

je to hp compaq presario cq60-420us

a ovladace mam stahnout z netu? v prubehu tech 20vterin nez to nahlasi chybu tu klavesu F6?

Ne, to je zbytečné. Výzva na stisk klávesy F6 se zobrazí automaticky a trvá to déle než oněch 20 vteřin. Jedná se o originální instalační disk?

Dle informací výrobce jsou ovladače dostupné jen pro operační systém Windows Vista a Vindows 7. Takž s Windows XP budou problémy. Proč je tam chceš vlastně instalovat?

alex*
hodnocení

Bohuzel nam na win 7 nejde spousta veci ze stareho ntb naistalovat a manzelka /jelikoz ntb dostala ona,tam chce svuj stary pro ni dobry xp)

XP jsou originaly

loor

Jo tak ovladače si stahneš tady: getpcmemory.com/...

alex*
hodnocení

Dekuju, ulozim a stahnu... ale porad nevim jak na tu instalacku... nejde to zadnym zpusobem :(

loor

Všechno komplikuje HP tady navod ale zaleží na čipsetu ještě se na to podívam... speedcomp.wz.cz/...

loor

tak snad tady už najdete co hledáte... h30434.www3.hp.com/...

alex*
hodnocení

dekuji... prostuduju to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]