Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avi- jednou jde a pak zas ne

Od: rendik odpovědí: 10 změna:

Dobré ráno,

stáhnul jsem si do Flashky film s koncovkou avi a chtěl jsem si to přehrát v dvd(je s přípojkou pro USB) a tam mi to říká že je to nepodporovaný formát,ale přitom všechny ostatní filmy které jsou, tak jsou tak s koncovkou avi a jdou bez problému..teda je to můj 1. Film na flashce tak nevím jestli nedělám něco špatně ale jak říkám veškeré filmy na dvd s koncovkou avi jdou bez problému,ale na USB flashce nejde, moc děkuji za pomoc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Fleška za to nemůže

digilidi.cz/...

rendik
hodnocení

Moc děkuju ale to vím i bez tebe.Já se právě proto ptám co mám udělat aby to šlo!

bena*

AVI je jeden kontejner. Není třeba to video v DivXu? Některé přehrávače s tím mají problém. Zkuste ho převést /překonvertovat/ do jiného typu, například pomocí FormatFactory (pokud Vám při instalaci FormatFactory nabídne ASK toolbar a podobné zbytečnosti, tak odmítněte instalaci onoho ASK Toolbaru)

rendik
hodnocení

Ano, to mě taky napadlo,ale pak jsem se dozvěděl že to DVD umí přehrávat DivXy.Ale jinak děkuji

juldab*

Když o něco žádáš měl by ses chovat slušně(nechci se hadat co slušný je a co ne) lidi jsou pak naštvaný a nechtěj ti poradit.

1/v programu mediainfo zjisti jakej typ kodeků ti funguje( tzn zkus ty co jdou i ty co nejdou)

2/ty co nejdou otevři v programu avidemux a ulož bez rekompresese direct stream copy. Tím odstraníš packed bitstream

3/pokud nejde ani to zkus změnit forcc v programu AVI FourCC Changer

4/pokud ani to nepujde uloz to v avidemuxu kde si vyber videcodek kterej ti funguje

HOWG

jirbar*

Ještě doplňuji pro toho chytráka. V diskuzi toho článku z mnou uvedeného linku jsou taky ode mne (login Jirka) odkazy na programy k otestování vlatního přehrávače, včetně odkazu na databázi vlastností jednotlivých přehrávačů a případně i GSPot

jirbar*

Když všechno víš tak proč si to neuděláš. Nebo nás zkoušíš?

doplněno 09.03.11 10:24:

Vsadím se, že jsi si článek z linku ani nepřečetl. Jinak by jsi se nedivil.

rendik
hodnocení

Nedělej že tomu rozumíš..já vím jen to že za fleška nemůže..to mi nemusíš říkat..dej si oříšky ty sou dobrý na nervy. :D

jirbar*

Těžká dizkuze. Člověk si nevybere, když narazí na blba, který si vše potřebné neumí ani přečíst, byť se mu to strčí až pod nos.

A co si máš dát ti radit nebude. Stejně by nic nepomohlo.

rv*
hodnocení

0x

pod koncovkou avi se skrývají soubory komprimované různě. Může se jednat nejčastěji o DIvX (ve verzi 3, 4, 5), ale i XVid nebo jiné, méně obvyklé. Přehrávač neumí přehrávat všechny, ale jen některé. Dále může být problém s rozlišením filmu (počet řádků/sloupců) - je-li nestandardní, přehrávač to třeba nezvládne. Přehrávač není počítač, který zvládne vše, popřípadě se chybějící kodeky snadno doplní. Záhadou by bylo, kdyby soubor avi vypálený na DVD šel přehrát a pro ten samý na flešce by to hlásilo nepodporovaný formát. Tady by byla příčina u výrobce - i tam píšou firmware jen lidé a ti nejsou neomylní a příště vydají třeba opravenou verzi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]