Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení HDD na více částí

Od: mykka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Dnes jsem si koupil nový ntb s již předinstalovanými W7 a potřeboval bych zjistit, zda bych si ještě v této fázi mohl rozdělit HDD na C:, D:, ... nějakým jednoduchým způsobem, jsem průměrný uživatel.

Děkuji za odpověď.

M.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danten*
hodnocení

2x

Jednoduchý způsob i s obrázky, jak rozdělit disk, nalezneš u mne na webu.

danten.cz/...

mykka*
hodnocení

Díky, jdu na to.

Je v mém případě výhodou, že jsem ntb koupil dnes a není tedy potřeba dělat nějaké úpravy typu defragmentace,atd?

Můžu se do toho pustit hned?

danten*
hodnocení

0x

Rozdělovat disk je normální a někdy i doporučované. Můžeš rozdělit disk kdy cheš a klidně zase spojit disky zpět.

Určitě je dobré před rozdělováním disků provést defragmentaci a následně provést kontrolu clusterů.

Defragmentace je jasná. Kontrola disku se dá spustit několika způsoby, ale vzhledem k tomu, že máš W7, tak stačí do vyhledávacího okna ve START napsat cmd.exe a na ikonu klepnout pravým myšítkem. Zde zvolit "Spustit jako správce".

V okně cmd.exe napsat následující:

CHKDSK C: /F

namísto C: zadej název tvého disku. Pokud budeš požádán o potvrzení, napiš A a ukonči okno cmd. Restartuj PC. Po restartu proběhne kontrola a oprava disku. Jakmile bude vše hotovo, můžeš rozdělit disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]