Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lze propojit Externí disk a DVD?

Od: martas* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, koupil jsem si 1TB externí dist od Westernu, je super, napájí se přes USB ale když jsem ho chtěl napojit přes USB do DVD tak mi to nejde, nevím jestli je to tím že to nevezme SCART, proto se ptám tady. Pokud by to nějak šlo třeba přez redukci budu moc rád za vaše návrhy a rady. Díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte ten disk připojený přes USB nebo SCART (což podle mne nejde)... z Vašeho dotazu to není zcela zřejmé.

Možná by nebylo od věci napsat typ DVD... ne každý přehrávač si poradí s připojením každého zařízení... Co se pokoušíte přehrát?

martas*
hodnocení

mám na tom disku hodně filmů a rád bych si je přehrál tak jako to dělám třeba s flash diskem, disk mám zapojený do DVD přes USB a to DVD je zapojeno do televize SCARTem, napíše to že to není podporováno, jinak DVD je Huyndai, nový typ, bere prakticky všechny formáty

frantisekpetru*

V návodu by měla být specifikace podporovaných usb zařízení.
Problém může být buď s formátováním toho disku - flashky (a tu vám to bere) bývají naformátované většinou na FAT32, naopak externí hdd bývají většinou na NTFS, takže je možné, že toto formátování není podporováno.
U některých přístrojů bývají omezení i co se velikosti (kapacity) připojeného usb zařízení týká. Prostě si to nemusí poradit s tak velkým hdd.
V každém případě ale ten návod a zjistit, jaké usb jsou podporavané (a pokud není návod k dispozici, tak alespoň upřesnit typ dvd přehrávače).

martas*
hodnocení

disk mám naformátovanej na NTFS ale nemůžu to hodit na FAT32 jen na exFAT a to nevím co je, jinak v návodu jsou jen věci o záruce v případě poškození. DVD je Hyundai DVD přehrávač DV-2-X227DU

frantisekpetru*

Takže jsem taky chvilku pátral po netu a potvrdil si, že problém je jak ve formátování, tak i ve velikosti usb zařízení. Přístroj totiž podporuje jen formátování ve FAT32 a maximální kapacitu 16GB, viz i některé recenze na heuréce
Takže nezbývá, než pořídit max. 16gb flashku (nebo několik), nebo rozdělit ext. hdd na více částí po 16gb a ty potom naformátovat právě na FAT32. Já k tomu používám program Easeus Partition Manager, který je jednoduchý přehledný a nabízí všechny způsoby formátování.
P.S.: Díval jsem se na návod na stránkách Hyundai a to je opravdu unikát...
P.S.2: Možná půjde i s tou velikostí něco udělat. Já mám starší dom. kino Panasonic, které taktéž podporuje jen FAT32 a dle návodu do max. velikosti 4GB. Vzal jsem svůj 250GB ext. hdd, rozdělil ho na 2 oddíly. Jednu část, nejdříve 32gb, jsem naformátoval na FAT32. Přehrávač si s tím poradil. Tak jsem tu část zvětšil na 64GB, opět v pohodě. Nyní mám tu část velkou 128GB a přehrávač to stále bere, dále zvětšovat nemám zatím zapotřebí. Zbytek, tj nyní cca půlka disku zůstala v NTFS.

martas*
hodnocení

moc děkuju za super odpověď, stáhnul jsem si Easeus Partition Manager ale mám trošku problém se v tom vyznat :)
Potřeboval bych s tím trošku poradit :)

frantisekpetru*

Nyní už v seznamu jednotlivých oddílů vidíte, jak bude vypadat konečný výsledek. V mém příkladu je to oddíl H: VERBATIM - NTFS - 116GB, oddíl G: DATA2 - FAT32 - 4,11GB, oddíl I: MEDIA - FAT32 - 112,77GB. Takto nyní já budu mít rozdělen celý 250GB HDD.

Jak lze propojit Externí disk a DVD?
frantisekpetru*

To ale ještě není vše, zjednodušeně se dá říct, že to vše je zatím jen "návrh, jak by to mělo vypadat".
V levém sloupečku vidíte záložku "Pending operations". To jsou tzv. čekající operace. Takže nyní je potřeba kliknout na tlačítko "Apply" - modrá fajfka nad tím levým sloupcem. Tím vlastně celý návrh potvrdíte a spustíte samotnou finální proceduru rozdělení disku a zformátování toho nového oddílu. PC se vás samozřejmě ještě zeptá, zda to chcete skutečně udělat, takže YES.

Jak lze propojit Externí disk a DVD? #2
frantisekpetru*

Uf, to bude takhle asi trochu složitější. No ale zkusíme to.
1) Připojte HDD k počítači a otevřete Easeus. Uvidíte přehled všech disků a diskových odddílů v PC.
(já budu pro názornost pracovat s DISKEM 2, oddílem H: Verbatim, který má aktuálně 120,11GB, z toho obsazeno je 63,25GB a je v NTFS)

Jak lze propojit Externí disk a DVD? #3
frantisekpetru*

2) Najděte si svůj disk, který chcete upravit a klikněte na něj pravým tl. myši, vyberte první volbu "Resize/Move Partition".
Zhruba uprostřed uvidíte řádek "Partition size:" a nějaké číslo. To je aktuální velikost v MB, spodní šipečkou budete jeho velikost zmenšovat, zároveň s tím se vám bude tvořit "volný prostor", jehož velikost vidíte o řádek níž (a zároveň všechno vidíte i graficky pomocí těch modrých ukazatelů).
Takže já jsem ten svůj původní 120,11GB oddíl zmenšil na 116GB a vzniklo mi 4,11GB volného prostoru. Vy si takto vytvořte těch 16GB. Potom klikněte na OK.

Jak lze propojit Externí disk a DVD? #4
frantisekpetru*

3) V seznamu diskových oddílů se vám objeví nepojmenovaná položka, na ni opět kliknout pravým a vybrat opět první volbu "Create partition". Zde si nějakým způsobem ten diskový oddíl pojmenujte (já dal DATA2), položka "Create As" dejte "primary", položka "File System" dejte "FAT32". Ostatní nechte a klikněte na OK.

Jak lze propojit Externí disk a DVD? #5
frantisekpetru*

No a pak to bude chvilku pracovat a je hotovo...
Nyní si klidně můžete otevřít "Tento počítač" a už tam ten nový prázdný diskový oddíl uvidíte. Zkopírujte si tam nějaký ten film a vyzkoušejte připojit k DVD, mělo by to jet. Pokud bude vše v pořádku, můžete potom postupně zkoušet zvětšovat.

martas*
hodnocení

mockrát vám děkuju jste pro mě Bůh *modla* jste počítačovej mág, všechno funguje, ještě jednou mockrát děkuju *palec*

frantisekpetru*

No no...až tak? Tak si užijte sledování ;)

Jistěže půjde zformátovat na FAT32, jen na něj pak nemůžete uložit soubory větší než 4 GB (není podporaváno).

Tak v tom případě má zřejmě Váš externí disk vyšší proudový odběr, než umožňuje USB ve Vašem DVD přehrávači.

Standardně se počítá s odběrem 100 mA. Zařízení s vyšším odběrem než 100 mA (typicky např. externí boxy s notebookovými disky, apod.) může být napájeno přímo z USB sběrnice také, avšak na celé USB sběrnici může být nejvýše jedno napájené zařízení a při nedostatku výkonových rezerv může systém toto zařízení odmítnout. Oficiální specifikace USB udává maximální odběr jednoho zařízení z USB sběrnice 500 mA.

Počítače zpravidla zvládnou i více než 500 mA, ovšem u jiných zařízení to tak být nemusí a záleží co tam výrobce osadil.

frantisekpetru*

Myslím, že pokud by byl problém s napájením, tak se hdd vůbec nerozjede. Tazatel ale píše, že naskočí hláška "zařízení není podporováno". To spíše značí, že disk se sice rozjel, ale přístroj ho (zjednodušeně) "nepozná a neumí s ním komunikovat".

hodnocení

0x

Tak je to velikostí toho disku...

tohle jsem našel ve specifikaci toho přehrávače:

Čelní panel přehrávače je vybaven USB portem, do kterého si snadno zapojíte Váš flash disk o maximální kapacitě 16 GB.

A ještě poznámku... Podporované formáty: MP3, WMA, JPG, DivX, XviD (tohle mi nepřipadá, jakože to přehrává všechno možné, ale jen můj názor).

hodnocení

0x

Stačilo vyhledat na pordně, už se podobná problematika řešila. Já jsem u svého přehrávače zkusmo ověřil, že lze na něj připojit 29GB maximum a tak jsem rozdělil disk na několik 29GB částí ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]