Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
cchtěl bych se zeptat, na nejspolehlívejší antivirovým program, který je k dispozici zdarma (krom avastu)
AVG je nejhorší, nepoužívat.
Avast - asi jediný kvalitnější antivir, který je zdarma. Nechápu, proč ho nechcete, z opravdu FREE antivirů je tento nejlepší a není to jen nějaká ohlodaná verze, která umí jen scanovat (samozřejmě je k tomu potřeba i nějaká ochrana internetu - nepoužívat IE starší než 8, lepší raději úplně jiný prohlížeč + zapnutý firewall + občas pročistit PC nějakým programem, jako je třeba CCleaner)
Jinak, já byla nejvíc spokojená, když jsem měla Nortona, ale když mi vypršela platnost, tak jsem nechtěla kupovat licenci, tak mám avasta a jsem spokojená..
Já leta doporučuji avast! - je nejméně náročný na výkon systému, má nejrychlejší testování počítače, má málo falešných poplachů, je zdarma, v češtině, obsahuje spoustu užitečných nástrojů jako automatickou virtualizaci podezřelých programů (oddělí je od systému), webový reputační doplněk, webový štít, který zabrání stažení viru do počíače, pokud jej zná.
AVG - náročný na systém, testování počítače průměrné, počet falešných poplachů průměrný, zdarma, česky, má webový reputační doplněk (Link sanner)
AVIRA - anglicky, není tolik náročná na systém, neobsahuje různá vylepšení
Microsoft Security Essentials - česky, není náročný na systém, je velmi jednoduchý, neobsahuje různá vylepšení
Bitdefender Free - to samé jako AVIRA zhruba
Bohužel neznám důvod, proč avast! nechcete, nicméně je to Váš názor.
Jinak antivir nestačí, důležitý je firewall (ať už v modemu/routeru nebo programový [Sunblet Personal Firewall, nebo ZoneAlarm Free, atp.], antispyware [Spyware Terminator, nebo Spybot Search&Destroy, nebpo Windows Defender, atp.].
Velmi důležité je instalovat aktualizace (doporučuji pomocí webu Microsoft Update, příp. Windows Update) a používat bezpečný internetový prohlížeč (doporučuji Internet Explorer 9 RC nebo pokud máte XPéčka, tak Internet Explorer 8. Pokud nechcete Internet Explorer, mohu doporučit prohlížeč Opera 11).
doplněno 05.03.11 09:02:A nezapomeňte se o počítač starat, doporučuji program Advanced SystemCare (vyčistí disk, vyčistí registr, defragmentuje disk, zkontrolu, jestli disk neobsahuje chyby, odstraní špatné cookies a vybraný spyware a adware) nebo kombinaci programů CCleaner + Defragler (CCleaner vyčistí disk a registr, Deffragler defragmentuje disk). Nebo můžete použít online program Windows Live OneCare (ten vyčistí disk a registr, zkontroluje počítač na přítomnost známých virů a spyware, zkontroluje otevřené porty (pokud je nějaký otevřený, tak je to velká díra do zabezpečení - zde pomůže právě kvalití a dobře nastavený firewall) a udělá defragmentaci disku).
Jeden z nejlepších je rozhodně NOD32, ale musí každý měsíc přeinstalovat.
Pokud máš Windows novější než W2000 tak je celkem v pohodě i antivirák od Microsoftu, který je zcela zdarma s neomezenou platností licence. Nepatří sice mezi extratřídu jako třeba ten NOD32, ale při rozumném používání počítače bezpečnost taky zajistí.
NOD32 jsem měla a bylo to hrozné. Zpomaloval PC (o hodně víc než Norton nebo teď avast) a neustále mě otravoval různými upozorněními atd. NODa už nikdy více.
Nikdy nelze říct, že je něco nejlepší. Ono jeden Vám řekne, že je nejlepší antivir A, druhý, že antivir B, atd.
NOD32 špatný není, ale při testech docela zpomaluje počítač.
doplněno 05.03.11 12:46:Jinak NOD32 je placený a jak tu někdo psal ten návod, že každý měsíc přeinstalovat - uvědomujete si, že pácháte návod na trestný čin.
1 - nepsal jsem že Nod32 je úplně nejlepší, ale že patří mezi nejlepší. Mezinárodní testy to potvrzují. Je fakt že na pomalejších počítačích počítačích může brzdit, ale vše je otázkou konfigurace. A jestli má někdo nastavený kompletní test v době kdy má na počítači nejvíc práce...
2 - Jako vtip dobré, ale nic víc. Přeinstalace samozřejmě není žádný trestný čin a ani se tím nic neporušuje. Je to prostě jen cesta jak výrobce nutí aby si uživatel program koupil - spokojený uživatel si časem řekne, že ho ty reinstaly nebaví a rovnou koupí licenci. Pokud by výrobce pokládal takovou reinstalaci za nevhodnou (nebo dokonce nezákonnou) tak zabránit tomu aby stačilo program jen odinstalovat a znova ho nainstalovat by pro něj vůbec nebyl problém.
To s čím se ti to možná plete bylo kompletní smazání a nová instalace NELEGÁLNÍCH Windows. Tady ale nejde o legalitu přeinstalace, už i jen první instalace je samozřejmě nelegální! To s odinstalováním a novým korektním nainstalováním ZKUŠEBNÍ verze programu nemá NIC společného!
Fakt? Tady jsou licenční podmínky: eset.cz/...
Ukaž mi prosím jedinou větu, kde se píše že testovací verzi programu mohu nainstalovat maximálně jednou. Je tam uvedeno třeba toto " 18. NFR a zkušební verze. Software dodaný jako NFR nebo zkušební verze můžete použít výhradně na ověření a testování vlastností Software. NFR Software můžete také použít na předváděcí účel" ale nikde se nespecifikuje rozsah možného testování produktu nebo dokonce počet dní nebo počet možných reinstalací. A aby nedošlo k nedorozumnění - do firmy jsem licence zakoupil. Ale pokud někdo chce antivirák domů a nevadí mu to jednou za měsíc přeinstalovat, tak není žádný právní problém proč by to mělo být nedovolené nebo dokonce nelegální.
> "18. NFR a zkušební verze. Software dodaný jako NFR nebo zkušební verze můžete použít výhradně na ověření a testování vlastností Software. NFR Software můžete také použít na předváděcí účel"
Takže jako ten antivirák už několik měsíců pouze testujete? Nebo ho snad stále někomu předvádíte? A nebo zkrátka porušujete licenci (jak psal _sys maverick_) a využíváte ho na rutinní kontroly počítače?
(Licenci celou jsem nečetl, vycházím jen z uvedené zkopírované části.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.